Slawomir70 Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Sytuacja jest następująca . Ja i rodzina mamy wizę B1/B2 byliśmy kilkakrotnie w USa (powrót zawsze w terminie ). Po bardzo długim zastanawianiu postanowiliśmy wyemigrować do USA. Moj zawód technik informatyk ( bez praktyki ale w razie czego mógłbym zorganizowć papiery) , w tym roku bronię licencjat politologii (to chyba mi w niczym nie pomoże), żona magister administracji. Zastanawiam się od czego zacząć czy załatwiać wizę H2b i szukać sponsora na EB3 ( na EB2 chyba nie mam szans podobnie jak na H1B??) Czy w przypadku odmowy nie będę miał problemów z wjazdem do USA na B1/B2. Ponadto nawet jeżeli zdarzy się cud i jakoś dostanę H1B to co zrobić jeżli nie zdążę załatwić G.C. A może po prostu ktoś doradzi jak najlepiej zacząć żeby to wszystko się układało. Pracowałem nielegalnie w USA ale Ci ludzie niezbyt chcą składać petycje, wychodząć z założenia że dalej mają nielegalnych pracowników i nie chcą się rzucać w oczy żadnym urzędom. Jestem nowym "forumowiczem" być może nie przeczytałem dokładnie wszystkich postów ale proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Slawomir70 Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Zapomniałem dodać jestem terzaz w Polsce
Slawomir70 Napisano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 proszę nie odpowiadać na ten post już wiem wszystko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.