karolina_j Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Moje pytanie dotyczy matury. Od września zacznę 2 klase liceum ogólnokształcącego i myślałam o studiach w USA. Może ktoś wie, czy mam jakies szanse, jeżeli nie zdaje matury międzynarowodej tylko polską? Szukałam juz informacji na ten temat i znalazłam troche na temat testów TOEFL i TSE, ale cały czas nie moge nic znaleźć na temat matury. szukam dalej i mam nadzieje, że ktoś wie cokolwiek na tem temat. Czekam na odpowiedzi, bo jest dla mnie bardzo ważne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 W USA nie ma matury i matura miedzynarodowa nie jest uwazana w USA. Zajrzyj na www.pso-usa.org i poczytaj sobie jakie sa kryteria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bella Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Niemusisz zdawac miedzynarodowej matury. ja studiuje w nowym jorku i zdawalam tylko teofle! Wszystko zalezy od danej uczelni. jedne wymagaja tylko teofle a inne jeszcze SAT! wiec jesli masz jakas uczelnie na oku to proponuje napisac maila! a pozatym polecam biuro PROFILE w Rzeszowie , ktore pomoglo mi rozpoczac studia za granica! Biuro PROFILE jest posrednikiem firmy STUDY GROUP ktora wspolpracuje duza iloscia kroajow na swiecie i pomaga w dostaniu sie na studia itp. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.