poltompol Napisano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2006 Mam duze watpliwosci i ogromnego stresa!!! Bylem juz w USA 3 razy na work&travel.Za drugim razem w usa na j1, przedluzylem sobie pobyt na b2, dostalem, jednak wrocilem do kraju miesiac pozniej... i znowu staralem sie o j1 work&travel - dostalem bez problemu. po ostatnim - 3 - pobycie na j1, znowu sobie probowalem przedluzyc, no, ale niestety.. nie udalo sie... wiec probowalem sie odwolac... i znowu czekalem miesiac na odpowiedz... no ale nie stety... nic z tego... Dostalem papiery z powrotem z adnotacja, ze moje odwolanie zostanie rozpatrzone dopiero jak przesle dodatkowy many order. Nie wysylalem juz ponownie tych papierow, tylko sie spakowalem i wyjechalem. Wize mialem wazna do konca wrzesnia + 30 dni grace period, ale proces przedluzania i czekania na odwolanie przedluzyl sie do konca listopada. Wyjechalem ok. 3-4 grudnia. teraz sie tylko zastanawiam, jakie mam szanse w tym roku - a wlasciwie we wrzesniu na j1 - internshipa? Czy moge miec problemy przy uzyskaniu wizy, albo przy wiezdzie do usa?? Staralem sie robic wszystko legalnie i wraz z odmowa wyjechalem z kraju. Bede wdzieny za opinie i dobre rady. Zerdecznie pozdrawiam
Jackie Napisano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2006 Na to pytanie nikt Ci nie odpowie, tylko konsul. Idź i spróbuj, nic nie masz chyba do stracenia. Pamiętaj żeby nie kręcić, mów prawdę, ew. postaraj się wyjaśnić wątpliwości na miejscu (o ile konsul Ci pozwoli na wyjaśnienia). Trzymam kciuki!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.