Florek Napisano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2006 Na wstępie chciałem Wszystkich powitać! Mam pytanie dotyczące szans na emigracje do Kanady, moja sytuacja wygląda następująco: Mam 26 lat, ukończone technikum gastronomiczne, policealną szkolę informatyczną, 7 lat pracy w branży telekomunikacyjnej, język angielski na poziomie średnim (cały czas się szkole w języku). W Kanadzie mam bardzo bliską rodzinę (brat cioteczny z żoną i dziećmi ) która mieszka juz tam okolo 10 lat, mają obywatelstwo, pracę itd. Czytałem coś o emigracji jako skilled worker (robilem ten test i niby wyszla ta ilosc punktów potrzebnych do zaliczenia aplikacji). Myśle ze również miałbym możliwość mieć zapewnioną pracę w Kanadzie (czy to podnosi szanse??) Ewentualnie czy są jakieś inne drogi - nie jako skilled worker Co to jest Familly Class Immigration?? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!
floorek Napisano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2006 pozdrowienia dla florka od floorka ;] mysle, ze to dopiero sie okaze w ambasadzie.
miles Napisano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2006 Brat cioteczny mysle ze chodzi ci raczej o kuzyna czyli dziecko twojej cioci czyli siostry twojej matki lub ojca , to raczej nie jest to bardzo bliska rodzina tylko juz dalsza bliska to znaczy ojciec , matka , brat, siostra i tyle ! Pamietaj o TYM
sly6 Napisano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2006 Florek a do jakiej Prowincji bys jechal?bo np w Quebecu daja punkty nawet za przyjaciol Jesli mialbys oferte pracy potwierdzona wtedy Twoje szanse wzrastaja oraz czas oczekiwania bylby krotszy bo teraz czeka sie na papiery z 3 lata .A na ten Family Class nie podpadasz
Florek Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2006 hej! rodzinka mieszka w edmonton / alberta i mysle ze tam chcialbym sie udac, chodzi o pomoc na poczatku itd. czy jesli mialbym zalatwiona prace na miejscu i ewentualnie jakies mieszkanie z góry czymoje szanse w ambasadzie wzrastaja??? pozdr
sly6 Napisano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2006 Florek jesli masz rodzine w Albercie to super,teraz Alberta jest na topie i wazne abys mial zapewniona prace (z mieszkaniem sobie poradzisz)bo dla Ambasady bedzie wazna oferta pracy. zobacz na tej stronie : http://www.cic.gc.ca/english/index.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.