Skocz do zawartości

Jakie mam szanse na emigracje??

Florek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie chciałem Wszystkich powitać!

Mam pytanie dotyczące szans na emigracje do Kanady, moja sytuacja wygląda następująco:

Mam 26 lat, ukończone technikum gastronomiczne, policealną szkolę informatyczną, 7 lat pracy w branży telekomunikacyjnej, język angielski na poziomie średnim (cały czas się szkole w języku).

W Kanadzie mam bardzo bliską rodzinę (brat cioteczny z żoną i dziećmi ) która mieszka juz tam okolo 10 lat, mają obywatelstwo, pracę itd.

Czytałem coś o emigracji jako skilled worker (robilem ten test i niby wyszla ta ilosc punktów potrzebnych do zaliczenia aplikacji).

Myśle ze również miałbym możliwość mieć zapewnioną pracę w Kanadzie (czy to podnosi szanse??)

Ewentualnie czy są jakieś inne drogi - nie jako skilled worker

Co to jest Familly Class Immigration??

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!

Napisano

Brat cioteczny mysle ze chodzi ci raczej o kuzyna czyli dziecko twojej cioci czyli siostry twojej matki lub ojca , to raczej nie jest to bardzo bliska rodzina tylko juz dalsza bliska to znaczy ojciec , matka , brat, siostra i tyle ! Pamietaj o TYM

Napisano

Florek a do jakiej Prowincji bys jechal?bo np w Quebecu daja punkty nawet za przyjaciol :)

Jesli mialbys oferte pracy potwierdzona wtedy Twoje szanse wzrastaja oraz czas oczekiwania bylby krotszy bo teraz czeka sie na papiery z 3 lata .A na ten Family Class nie podpadasz

Napisano

hej!

rodzinka mieszka w edmonton / alberta i mysle ze tam chcialbym sie udac, chodzi o pomoc na poczatku itd.

czy jesli mialbym zalatwiona prace na miejscu i ewentualnie jakies mieszkanie z góry czymoje szanse w ambasadzie wzrastaja???

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...