mojito1 Napisano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2006 Hej, Mam dwa pytania, bardzo zalezy mi na odpowiedzi. 1) Pracowalem jakis czas w USA bedac na wizie turystycznej, nie rozliczajac sie z podatku. teraz przed powrotem chcialbym przelac kase (kilkanascie tys. $$) na konto dolarowe w PL. Czy w zwiazku z tym urzead skarbowy moze mi kazac zaplacic podatek? 2)MOja dziewczyna jest na studenckiej i rowniez wraca za 2 mies. do kraju. Przez 4 miesiace pracowala i rozliczala sie z podatku. Czy sam fakt ze pracowala nielegalnie (ale placila podatki) moze miec w przyszlosci znaczenie jesli bedzie starala sie ponownie o wize do USA? Jak to wyglada w praktyce?
sly6 Napisano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2006 Jesli bedziesz cos kupowal drogiego i luksusowego to Urzad moze zadac pytanie skad masz kase na to (np ktos moze napisac donos lub tez moze wyjsc w zyciu )
mojito1 Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2006 A czy to prawda, ze do 15 tys euro mozna przelac na konto i Urzad Skarbowy sie do tego nie przyczepia?
sly6 Napisano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2006 mojito1 mozesz przeslac te 15 tys euro i nikt Cie sie nie zapyta o pochodzenie bo powyzej tej kwoty Bank musi to zglosic ale nie urzedu skarbowego.Urzad Skarbowy moze sie zainteresowac jesli bedzie miec do tego podstawy (jak wyzej napisalem).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.