lactis Napisano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam serdecznie; Tak sie porobilo ze jestem w NY i ni ejest mi tu najgorzej, mam prace ktora pozwala mi tu zyc jak czlowiekowi, kwestia jest taka ze moj pracodawca chcialby mnie zatrudnic na dluzej; pracuje na SSN wydanym w zeszlym roku na W&T, pracodawca wie ze jestem uczestnikiem programu w&t z opcja znalezienia sobie pracodawcy (slyszalem ze takie istnieja). Tak na prawde jestem na wizie turystycznej, jedyne co jest autentyczne to SSN z watu. Tlumacze im ze musze pojechac dokonczyc studia do Polski, co jest prawda, dopiero pozniej bedziemy zalatwiac te sprawy. Wdg Was jak powinienem to rozwiazac, jaka wize proponujecie, jak dlugo moze potrwac zalatwianie formalnosci?? Z gory dziekuje za pomoc. Krzysiek ps. Probowalem cos znalezc na forum ale jakos slabo mi szlo, jestem pewien ze taki temat juz byl podejmowany, jak wiecie cos o takowym wystarczy ze podeslecie mi linka.
kamaz Napisano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2006 Znajdz prawnika emigracyjnego, który pomoże ci w zdobyciu wizy pracowniczej. H1B odpada bo mówisz że jeszcze studiujesz, pozostaje H2B. Druga kwestia to jak dogadasz się z pracodawcą, bo z tego co mówisz to on myśli że możesz u niego pracować legalnie, choć oficjalnie nie możesz. Jak się dowie że go w konia robisz to się jeszcze chłopina rozmyśli.
ewa103 Napisano 13 Września 2006 Zgłoś Napisano 13 Września 2006 czesc krzys, czy wiesz cos moze na temat jak znalezc sponsora w USA??? za wszelkie info dziekuje Ewa
karina Napisano 13 Września 2006 Zgłoś Napisano 13 Września 2006 Witam serdecznie;Tak sie porobilo ze jestem w NY i ni ejest mi tu najgorzej, mam prace ktora pozwala mi tu zyc jak czlowiekowi, kwestia jest taka ze moj pracodawca chcialby mnie zatrudnic na dluzej; pracuje na SSN wydanym w zeszlym roku na W&T, pracodawca wie ze jestem uczestnikiem programu w&t z opcja znalezienia sobie pracodawcy (slyszalem ze takie istnieja). Tak na prawde jestem na wizie turystycznej, jedyne co jest autentyczne to SSN z watu. Tlumacze im ze musze pojechac dokonczyc studia do Polski, co jest prawda, dopiero pozniej bedziemy zalatwiac te sprawy. Wdg Was jak powinienem to rozwiazac, jaka wize proponujecie, jak dlugo moze potrwac zalatwianie formalnosci?? Z gory dziekuje za pomoc. Krzysiek ps. Probowalem cos znalezc na forum ale jakos slabo mi szlo, jestem pewien ze taki temat juz byl podejmowany, jak wiecie cos o takowym wystarczy ze podeslecie mi linka. Wrocic do Polski, a juz nawet teraz otworzyc sprawe o sponsorowanie pracownicze. Potem Ty starasz sie o H1B. Wystarczy, ze masz do tego licencjat (musi byc odpowiednikiem BA/BS). Potem twoj pracodawca wystepuje o H1B, a caly czas toczy sie sponsorowanie. Musialabym znac wiecej szczegolow aby powiedziec Ci krok po kroku co robic.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.