Sabina Napisano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2006 Witam! W niedługim czasie mam zamiar wylecieć do Stanów. Czy, a jeśli tak, to jaką kwotą pieniędzy muszę dysponować przed wyjazdem, tzn. w momencie przekraczania granicy? Czy ktokolwiek będzie to sprawdzał przy odprawie wizowej? Jesli tak, to jaka jest minimalna stawka tej kwoty? Prosze o szybką odpowiedź! Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Jackie Napisano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2006 Nie musisz mieć przy sobie w ogóle pieniędzy, wystarczy karta kredytowa. Wówczas jesteś kryta bo urzędnik nie sprawdzi ile masz na karcie A zakładając że jednak będziesz miała gotówkę - to zależy od tego na ile dni chcesz jechać, czy powiesz że będziesz mieszkała u znajomych, rodziny czy w hotelu. Sprawdzać pieniądze podobno mogą.
Piotr_cx Napisano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2006 Nikt tego nie sprawdza ale zawsze jest dobrze miec przy sobie jakies pieniadze kraju do ktorego sie leci drobne i grube czyli 1$, 5$ jak masz juz jakis bilon z poprzednich wyjazdow to tez dobrze jest miec go pod reka a z grubych nie biez wiekszych nominałow jak 50$ bo juz na 50$ sie krzywo patrza w sklepie a 100$ nie chcieli mi juz przyjmowac
STMan Napisano 3 Września 2006 Zgłoś Napisano 3 Września 2006 a z grubych nie biez wiekszych nominałow jak 50$ bo juz na 50$ sie krzywo patrza w sklepie a 100$ nie chcieli mi juz przyjmowac Nie siejmy paniki, oczywiscie ze 100 nie sa popularne, jak 20 ale w moim przypadku zawsze przyjmowali BTW: Ja mialem karte i 400$ na lotnisku, Kolo sie przyczepil ze 400 to malo, to mu powiedzialem ze to na prezenty dla rodziny w Polsce a utrzymywac mnie bedzie rodzina w usa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.