darop Napisano 24 Września 2006 Zgłoś Napisano 24 Września 2006 no widzisz ja tylko niekiedy miałem ponad 50$, ale byłem w jednym z 3, 4 najgorszych kasyn w AC praktycznie bez żadnych atrakcji, koncertów, klubów nocnych i klubu na plaży, itp.
Pudy Napisano 30 Września 2006 Zgłoś Napisano 30 Września 2006 Dodam teraz swojego "tipa". Jak to juz ktos slusznie zauwazyl, dawanie tipa nie jest obowiazkiem, jest to nagroda za dobra obsluge, usmiech na twarzy i dostarczenie zamowionego dania w normalnym czasie, nie dluzszym niz 30 minut. Kiedy widze ze kelner stara sie jak moze, dba o moje samopoczucie, to bardzo chetnie daje tipa ktory jest wiekszy niz 15%. Jezeli jednak kelner robi mi laske, to dla zasady, dam tylko $1 lub nic, zeby sobie taka osoba przemyslala dlaczego dostala malo. Tip 15% liczy sie od sumy przed podatkiem, to taka mala uwaga.
miles Napisano 30 Września 2006 Zgłoś Napisano 30 Września 2006 Ja pracuje w myjni samochodwej ostatnio , tipy sa nawet w ciagu 10h pracy zarabia sie ok.30$ napiwku 50 czasem 60 czasem w cale nie jest tak zle biorac pod uwage ze tipy sa dzielone na 6 osob.
pavel1975 Napisano 1 Października 2006 Zgłoś Napisano 1 Października 2006 dostawca pizzy, ma srednio 3-3,5$ napiwku od zamowienia, niezly wynik, jezeli jest dobry dzien ma ok. 80-90$ z samych napiwkow + kilka dolarow z wyplaty.
miles Napisano 1 Października 2006 Zgłoś Napisano 1 Października 2006 Ale za to ile musi sie nachodzic.
pavel1975 Napisano 1 Października 2006 Zgłoś Napisano 1 Października 2006 Ale za to ile musi sie nachodzic. nachodzic? chyba z samochodu do klienta i z powrotem moze przez tydzien trzasnie z pol mili takiego cardio i wtedy nie dosc ze bogaty to i zdrowszy bedzie...
baczek Napisano 2 Października 2006 Zgłoś Napisano 2 Października 2006 napiwek jest zawsze optional a nie manadatory ja mam swoja zasade dawania napiwku zawsze daje 0 - a zwlaszcza w polskich restauracjach hehe .. pracowalem w marriocie jako kelner - i tez mialem takich klientow jak ty - niewielu, ale sie zdarzylo. Powiem tylko tyle : Nawet nie wiesz jak bardzo kelner moze Ci odwdzieczyc za "nie tipowanie" !! A barmani sa jeszcze lepsi - potrafia naszczyc do piwa Wiec dalej nie dawaj tipow - i nie dziw sie jak cala zaloga restauracji pokazuje na Ciebie palcami i sie smieje a ty zajadasz sie smakowitym daniem
pavel1975 Napisano 2 Października 2006 Zgłoś Napisano 2 Października 2006 napiwek jest zawsze optional a nie manadatory ja mam swoja zasade dawania napiwku zawsze daje 0 - a zwlaszcza w polskich restauracjach ...chwalisz sie czy zalisz?
Jackie Napisano 2 Października 2006 Zgłoś Napisano 2 Października 2006 hehe .. pracowalem w marriocie jako kelner - i tez mialem takich klientow jak ty - niewielu, ale sie zdarzylo. Powiem tylko tyle : Nawet nie wiesz jak bardzo kelner moze Ci odwdzieczyc za "nie tipowanie" !! A barmani sa jeszcze lepsi - potrafia naszczyc do piwa W drodze z dystrybutora do blatu? Nie dość że barmani to w dodatku magicy Wiec dalej nie dawaj tipow - i nie dziw sie jak cala zaloga restauracji pokazuje na Ciebie palcami i sie smieje a ty zajadasz sie smakowitym daniem Szczerze mówiąc to we wszystkich restaracjach na zapleczu odbywają się dantejskie sceny, więc także Ci którzy dają napiwki nie zawsze zjadają to co chcieliby Mam kuzynkę która pracowała w paru knajpach, w tym także takich "jakby luksusowych". To tylko dowód na to jak bardzo odporny jest system immunologiczny człowieka
pavel1975 Napisano 2 Października 2006 Zgłoś Napisano 2 Października 2006 hehe .. pracowalem w marriocie jako kelner - i tez mialem takich klientow jak ty - niewielu, ale sie zdarzylo. Powiem tylko tyle : Nawet nie wiesz jak bardzo kelner moze Ci odwdzieczyc za "nie tipowanie" !! A barmani sa jeszcze lepsi - potrafia naszczyc do piwa W drodze z dystrybutora do blatu? Nie dość że barmani to w dodatku magicy Wiec dalej nie dawaj tipow - i nie dziw sie jak cala zaloga restauracji pokazuje na Ciebie palcami i sie smieje a ty zajadasz sie smakowitym daniem Szczerze mówiąc to we wszystkich restaracjach na zapleczu odbywają się dantejskie sceny, więc także Ci którzy dają napiwki nie zawsze zjadają to co chcieliby Mam kuzynkę która pracowała w paru knajpach, w tym także takich "jakby luksusowych". To tylko dowód na to jak bardzo odporny jest system immunologiczny człowieka "Uklad pokarmowy nie jest sterylny"- tak mi powiedziala znajoma Pigula na widok warunkow panujacych w jednej z knajp w ktorej pracowalismy. I tak sobie nalezy powtarzac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.