Skocz do zawartości

napiwki w restauracjach/pubach w USA


Martunia

Rekomendowane odpowiedzi

Nędzne wynagrodzenie i związany z tym niejako przymus by dobrze obsłużyć klienta (jeśli chce się zarobić) jest całkiem dobrze pomyślany. W ten sposób pracodawca ma pewność że kelner będzie dobrze pracował, bo zależy mu na napiwkach.

Jeżeli ktoś zostaje dobrze obsłużony a mimo to nie da napiwku to jest to zwykły brak poszanowania dla cudzej pracy. Mimo to obowiązku tipowania nie ma i kelner który się wyżywa potem na kliencie to para która jest siebie warta ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...