Skocz do zawartości

sprawa sponsora :(

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Boze jak sobie pomysle o tym waiverze to az mi slabo. nie wiem czy uda nam sie to zalatwic. Co prawda ja dopiero ide w poniedzialek do ambasady ale juz czuje, ze 212 bedzie stalo w paszporcie jak byk.

ehhh czemu to takie trudne:(

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Oj to czekam do poniedzialku rano:)   wszystko sie okaze :lol:

dzieki Karina:)

Hej pat

Nic sie nie martw, ja mialam sekcje 212, zalatwialam waiver i bylo ok.

Napisano

Wczoraj bylam w ambasadzie. Babka, ktora sprawdzala (skanuje kod kreskowy) papiery na moim DS-2019 zaznaczyla, ze nie podlegam pod sekcje 212. Ja myslalam, ze zaznaczyla ze naleze wiec zapytalam sie co to znaczy jesli jade tylko na 6 m-cy a dostane 212. Czy bede mogla np. po powrocie kolejny raz jechac. A ona do mnie, ze nie naleze do sekcji 212 bo moj field to Business Management a poza tym 212 mozna zniesc - wystarczy do ambasady napisac - chodzilo chyba w przypadku waivera o NO OBJECTION LETTER.

Fakt, ze zaznaczyla IS NOT SUBJECT TO SECTION 212 ucieszyl mnie bardzo ale pewnie i tak poprawia to, ze naleze prawda? Pomylila sie chyba. Konsul tylko podbil swoja pieczatke - nic innego nie pisal.

Kurde :lol:

Napisano

Nie nalezysz to nie nalezysz. I tyle.

Ze zniesieniem sekcji 212(e) to chyba jednak Pani nie za bardzo wiedziala co sie robi, bo jej odpowiedz swiadczy o tym jednoznacznie...

A tak nawiasem mowic - jesli juz mowimy o konsulatach i ambasadach - mialam teraz sytuacje kiedy dziewczyna, ktorej przygotowywalam dokumenty do H1B, pojechala po odbior wizy do Polski. Pani w okienku upierala sie, ze dziewczyna nie moze dostac wizy ("Po co Pani tu w ogole przyszla? I kto Pani te wize zatwierdzil w USA? To musi byc jakies przeoczenie!"), bo dyplom B.A. to za malo aby dostac H1B. Dopiero podszedl konsul i na oczach wszystkich powiedzial Pani, ze A.A. to za malo, ale B.A. to OK. Na co Pani z usmiechem stwierdzila, ze widocznie przeoczyla jedna literke.... I co Wy na to? Ale najlepsze, ze konsul powiedzial do dziewczyny, ze ja przeprasza, ze taka sytuacja miala miejsce i pogratulowal wizy! :lol:)

Zreszta najlepiej o pracownikach ambasady moze opowiedziec Jackie.. :))

Napisano

Rzeczywiscie! Malo wiedza tam a przez to moga namieszac czlowiekowi nie tylko w glowie. Cale szczescie, ze konsul wszystko wyjasnil.

Co do mojej sprawy - jutro bede miala paszport wiec na 100% bede widziala na wlasne oczy czy mam sekcje 212(e) w paszporcie. Jesli nic nie zmienili to nie bedzie jej :lol:

Karina, a jesli chodzi o wize H1B z sekcja 212(e) to od czego zaczac? Czy mozesz podac namiary na siebie aby moj chlopak mogl zadzwonic do Ciebie?

Dziekuje

Napisano

Dzis dostalam paszport!

nie ma sekcji 212(e) , a w moim DSie stoi ze jade na 18 m-cy :lol:

Ciesze sie baaardzo!

Karino, prosze o kontakt bo nie wiem jak tego waivera zalatwic dla mojego chlopaka.

Napisano

Pat!

Ja nawet nie wiedzialam, ze jedziesz na buisness managment - a jaki dokladnie. Moze napiszesz dla potomnosci w jakiej dziedzinie robisz praktyki, i jak wygladala rozmowa z konsulem - starajac sie o wize j1 naintera.

Moze przyda sie tez innym.

ps. ja dalej nie rozumiem, ze staralas sie na 6 ms, a dostalas na 18??

pozdrawiam i strasznie sie ciesze!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...