Mrs_DiCamillo Napisano 13 Września 2006 Zgłoś Napisano 13 Września 2006 Witam! Nie wiem, czy moje pytania juz kiedys sie tu pojawiły (sądzę, że nie, bo uważnie czytam forum). Jeśli zdublue jakiś problem to proszę o wybaczenie 1. Chcę sie starac o wizę turystyczną, ale problem w tym, że będe mogła wyjechac dopiero za 3 miesiące. Czy warto złożyć podanie już teraz? Jak długo trwa ten cały proces? Obawiam się tego, że jak złożę podanie teraz i jakims cudem dostanę wizę np na 3 miesiące w przeciągu (załóżmy) 2 tygodni, to znaczy, że aby wykorzystać maksymalnie dany mi czas, będę musiała wyjechac już teraz :? a, jak wspomniałam wyżej, na razie jest to niemożliwe..... 2. Mój chłopak jest Amerykaninem. Słyszałam, że podczas rozmowy z konsulem lepiej nie przyznawać się do łączącego nas uczucia. Lepiej po prostu powiedzieć, że jade do kumpla. Zgadzacie się z tym? 3. Czy warto miec przy sobie zaproszenie? Podobno obecnie nikt na to nie patrzy... 4. Jaka jest przecietna długość otrzymanej wizy? Słyszałam zarówno o 10-letnich jak i 3-miesięcznych. Od czego to zależy? A może to po prostu czysta loteria?? Chyba na razie tyle. Z góry dziękuję za odpowiedzi!
czeklin Napisano 14 Września 2006 Zgłoś Napisano 14 Września 2006 1 na formularzu o wize deklarujesz kiedy chcesz wyjechac wiec jesli juz ja dostaniesz to na pewno na tyle zebys mogla wyleciec kiedy chcialas, a dopiero na lotnisku w usa wbija Ci ile mozesz zostac w stanach 2 powiedz ze jedziesz do kumpla 3 zaproszenie zawsze warto miec 4 sam chcialbym wiedziec :wink: obecnie dostalem wize na rok ale za to moge na nia wjechac do stanow tylko raz :x
Mrs_DiCamillo Napisano 14 Września 2006 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2006 1. Jak powinno wyglądac zaproszenie i co powinno zawierać? Czy on musi dołączyć jakieś dokumenty? (np. xero paszportu, wyciągi z banku??) 2. Kiedy okaże się ile razy moge wyjechać? Nie wiedziałam, że to konsul decyduje o ilości wyjazdów. Załóżmy, że dostałam wizę na rok. Co zrobić, żeby móc tam wyjeżdżać np co 3 miesiące? 3. Za 2 tygodnie rozpoczynam studia doktoranckie. Czy to może zwiększyć moją szanse na otrzymanie wizy? Zależy mi na tym, żeby złożyć papiery jak najszybciej. Najchętniej już dzisiaj. Ale może jednak warto poczekac jeszcze ten niecały miesiąc, aby miec dodatkowo status studenta? Z góry dziękuję za odpowiedzi!
sly6 Napisano 14 Września 2006 Zgłoś Napisano 14 Września 2006 Mrs_DiCamillo zaproszenie tak powinno wygladac (mozna sciagnac z tej strony): http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-134.htm Bedziesz wiedziec po literce M na promesie czy mozesz kilka razy wjechac na teren USA i wczasie waznosci promesy.Konsul moze Ci wydac promese wazna na 1 rok i tylko na 1 raz wjazd na teren USA lub tez wielokrotnie bo te promesy 10-letnie sa wielokrotnego przekroczenia granicy.Bo i tak na granicy urzednik decyduje na jaki okres czasu Cie wpuscic na teren USA . Lepiej poczekaj na te zaswiadczenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.