Skocz do zawartości

Kończe liceum czy dostane wize?

bagi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie! Kncze liceum w tym roku szkolnym. Jakie sa szanse, ze dostane wize tyrystyczna do USA? Jesli sa, to jak rozmawiac z konsulem aby ja otrzymac? Prosze o porade... Pozdrawiam!

Napisano

Też miałem taką sytuację. W tym roku skonczyłem liceum, a w czasie roku szkolne go w 3 klasie a dokładnie w grudniu byłem na rozmowie z konsulem. Wynik rozmowy był pozytywny, okazało się że dostałem wizę na 5 lat.

Najlepiej jak wźmiesz na rozmowę ze sobą zaświadczenie ze szkoły i jak powiesz konsulowi że po liceum planujesz iść na studia najlepiej jakieś 5 letnie. Ja tak zrobiłem i wiesz jaki był efekt. POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

maateeusz - piszesz o zaświadczeniu ze szkoły średniej czy może o złożeniu papierów na wyzsza uczelnie? Jaka to wiza, która dostales az na 5 lat? (dzieki za zainteresowanie :] )

Napisano

Chodzi mi o zaświadczenie z liceum o tym że się uczysz.

Wizę dostałem turystyczną. Też byłem zdziwiony że aż na 5 lat.

Jak będziesz mieć jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Napisano

Na piec lat to dostalas promese wizowa a nie wize pobytowa, co oznacza ze nie musisz sie stawiac w konsulacie jak chcesz wyjechac ponownie w okresie tych 5 lat, ale pobytowa wize to ci wbili na lotnisku i pewnie nie wiecej jak na 6 mc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...