bagi Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Witam serdecznie! Kncze liceum w tym roku szkolnym. Jakie sa szanse, ze dostane wize tyrystyczna do USA? Jesli sa, to jak rozmawiac z konsulem aby ja otrzymac? Prosze o porade... Pozdrawiam!
sly6 Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Masz takie same jak ktos inny (ktorego cos trzyma w Polsce).Masz mowic prawde oraz ze wrocisz do Polski .
maateeusz Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Też miałem taką sytuację. W tym roku skonczyłem liceum, a w czasie roku szkolne go w 3 klasie a dokładnie w grudniu byłem na rozmowie z konsulem. Wynik rozmowy był pozytywny, okazało się że dostałem wizę na 5 lat. Najlepiej jak wźmiesz na rozmowę ze sobą zaświadczenie ze szkoły i jak powiesz konsulowi że po liceum planujesz iść na studia najlepiej jakieś 5 letnie. Ja tak zrobiłem i wiesz jaki był efekt. POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!
bagi Napisano 25 Września 2006 Autor Zgłoś Napisano 25 Września 2006 maateeusz - piszesz o zaświadczeniu ze szkoły średniej czy może o złożeniu papierów na wyzsza uczelnie? Jaka to wiza, która dostales az na 5 lat? (dzieki za zainteresowanie :] )
maateeusz Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Chodzi mi o zaświadczenie z liceum o tym że się uczysz. Wizę dostałem turystyczną. Też byłem zdziwiony że aż na 5 lat. Jak będziesz mieć jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Meister Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Ja dostalem tylko na pol roku Kazdy dostaje wize na 1/2 roku. Jemu chodzilo zapewne o promese w konsulacie, no chyba, ze tez mowisz o promesie.
kamaz Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Na piec lat to dostalas promese wizowa a nie wize pobytowa, co oznacza ze nie musisz sie stawiac w konsulacie jak chcesz wyjechac ponownie w okresie tych 5 lat, ale pobytowa wize to ci wbili na lotnisku i pewnie nie wiecej jak na 6 mc.
miles Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Dostalem na pol roku promeske ale i tak zmieniam na F1
miles Napisano 25 Września 2006 Zgłoś Napisano 25 Września 2006 Przeciez wiem o tym ze nikt nie moze dostac wizy B2 na 5 lat az taki tluk nie jestem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.