Skocz do zawartości

sponsor??

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokladnie zgadzam sie z Katlia, szkoly, uczelnie (nie generalizuje) w USA przysparzaja bardzo wilu problemow ubiegajacym sie miedzynarodowym studentom. Moj znajomy staral sie o przyjecie na GMU( George Mason Uni) w Waszyngtonie( w POlsce skonczyl 5-letnie studia na Politechnice Lodzkiej - teraz ma juz status rezyenta w USA) wzial ze soba transkrypty, lecz szkola zaliczyla mu tylko niewielka ich czesc. Dlaczego?? Bo byly potrzebne tez wykazy planu toku kazdego przedmiotu ktory mieli mu zaliczyc badz nie zaliczyc. Jakie konkretne zagadnienia byly poruszane na zajeciach. Sama nazwa przedmiotu, ilosc godzin, ocena nie wystarczaly. A rozpisu planu przedmiotow nie dostal z wlasnej uczelni w Polsce bo oni nie archiwizuja na dluzej niz 2 lata (u niego na uczelni) dokladnej rozpiski przebiegu planu zajec z danego przededmiotu. Chociaz ze skonczyl politechnike,przedmiotow matemtycznych mial bardzo wiele, matematyke musial zaczynac od "103 Level"(tak to sie tam nazywalo) tego co maja studenci na 1 roku :/ .

Pozdrawiam forumowiczow !!

• 1 miesiąc później...

Napisano

Wracając do tematu sponsora - mam pytanie.Czy starając się o wize F-1 na szkołę językową koniecznie musz przedstawić I-134 czy tez wyciąg z mojego konta z odpowiednią sumą bedzie wystarczający oby otrzymać wize studencką?

Napisano
Wracając do tematu sponsora - mam pytanie.Czy starając się o wize F-1 na szkołę językową koniecznie musz przedstawić I-134 czy tez wyciąg z mojego konta z odpowiednią sumą bedzie wystarczający oby otrzymać wize studencką?

Affidavid of Support wymagany jest od sponsorow z USA.

Napisano

Nie musisz miec koniecznie I-134, "wystarczy" wyciag z banku, chociaz to zalezy od kosnula, jednemu moze wystarczy innemu nie...

Ja osobiscie mialem wyciag z banku o ktory nawet sie nie zapytal...padlo pytanie jedynie dotyczace skad pochodza srdoki na utrzymanie i na nauke, wiec badz przygotowany...

wyciąg z mojego konta z odpowiednią sumą bedzie wystarczający oby otrzymać wize studencką?

hehe...nic nie jest wystarczajace zeby bc pewnym otrzymania tej wizy...

Pozsotaje mi zyczyc powodzenia !!

Pozdrawiam !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...