bobisob Posted September 25, 2006 Report Posted September 25, 2006 mam zamiar podjac studia w USA ale jednym z warunkow ich podjecia jest podpisanie dokumentow przez tzw. "sponsora" ktory niby zasponosorwalby moja nauke i pobyt w USA...mnie nie chodzi tutaj o kase tylko o glupi podpis...czy ktos wie gdzie mozna taki podpis zalatwic oraz statement z banku od takiej osoby?? PLEASE jesli kots wie prosze o pomoc dzieki z gory
miles Posted September 26, 2006 Report Posted September 26, 2006 A masz jakis znajomych bogatych ??? Rodzicow zamoznych?? Sam moze jestes nadziany??? Jesli nie to nie studiuj w USA bo po pierwsze nie dostaniesz wizy a po drugie niby z czego sie utrzymasz i bedziesz oplacal szkole ?? a po trzecie ( nie ma trzeciego )
katlia Posted September 28, 2006 Report Posted September 28, 2006 -- a po trzecie, mozesz zrobic podobny program w europie za grosze, wiec po co forsowac studia w usa.
miles Posted September 28, 2006 Report Posted September 28, 2006 Roznica pomiedzy studiami w USA a w Europie jest taka , ze studiujac w USA dostaniesz prace na calym swiecie a w Europie tez na calym swiecie oprocz USA heh
jaagoda Posted October 2, 2006 Report Posted October 2, 2006 Ale Cie skosilo towarzystwo. Jezeli chodzi o to cale sponsorowanie, to zalezy czy zamierzasz isc do szkoly jezykowej czy zaczac nauke w collegu. Jezeli tylko w szkole jezykowej, to Bank Statement twoj badz twojego "sponsora" bedzie musial pokazac kwote o wiele mniejsza niz ta, ktorej potrzbujesz idac do collegu. Nie sadze, ze da sie po prostu zalatwic podpis i bank statement. Moze znasz kogos, kto ma wymagana sume na koncie i kto zgodzilby sie byc Twoim "sponsorem". A co do samego studiowania, to na szkole jezykowa badz community college sam bedziesz w stanie zarobic pracujac nawet part-time. Co do powyzszej krytyki studiow w USA, moge tylko powiedziec, ze to osobista decyzja kazdego i nei nalezy namawiac badz odradzac. Ja tam uwazam, ze warto studiowac w USA, mimo ze nie jest to najtansza opcja.
Jackie Posted October 2, 2006 Report Posted October 2, 2006 mnie nie chodzi tutaj o kase tylko o glupi podpis...czy ktos wie gdzie mozna taki podpis zalatwic oraz statement z banku od takiej osoby?? Nie rozumiem - skoro nie potrzebujesz kasy tylko podpis to wnioskuję że pieniadze masz. Po Ci w takim razie sponsor? Przecież możesz sobie sam płacić za studia, nie ma wymogu posiadania sponsora.
karina Posted October 3, 2006 Report Posted October 3, 2006 Dodam, ze urzad imigracyjny moze zazadac od sponsora rozliczen podatkowych.
kubakj Posted October 3, 2006 Report Posted October 3, 2006 Pewnie bedzie z biegiem czasu pracowac i placic za szkole, a papierek potrzebuje na teraz, bo nie ma takiej kwoty teraz. Mozna oczywiscie przerobic wyciag...
katlia Posted October 3, 2006 Report Posted October 3, 2006 jagoda - ja nie chce nikogo 'skosic.' I nie krytykuje uczelni amerykanskich, bo uwazam ze sa przewaznie swietne. Ale fakt jest, ze w dzisiejszych czasach polacy maja fantastyczny wybor i mozliwoscie na studia w europie: legalnie, taniej i nie na gorszym poziomie (wbrew co miles pisze.) W USA jest tyle biurokracji zwiazanej ze studiami dla miedzynarodowych studentow - i tak wysokie koszty - ze naprawde warto dobrze przemyslec taki pomysl.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.