tarou Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 Witam mam tami problem iz chcialbym w wakacje wyleciec do rodzinki do USA i chcialem sie dowiedziec jakie mam mozliwosci tego wyjazdu teoretycznie na wakacje mam 17 lat chodze akutalnie do 2 klasy Liceum za rok matura i chcialbym w te wakacje fruuu czy zaproszenie mi cos pomoze jak dostane ? i wogole jakie paioery nalezy brac do konsula no i jak sie ubrac zeby bylo dobrze i jacy sa konsulowie i czy z nimi da sie normalnie pogadac :>i czy sa starzy i zgredziali ? ;p angielski umie w miare dobrze i mam takie pytanie... czy jak by mi sie udalo tam doleciec to moglbym podjac nauke wszkole sredniej (high school ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 Witam mam taki problem iz chcialbym w wakacje wyleciec do rodzinki do USA i chcialem sie dowiedziec jakie mam mozliwosci tego wyjazdu teoretycznie na wakacje mam 17 lat chodze akutalnie do 2 klasy Liceum za rok matura i chcialbym w te wakacje fruuu czy zaproszenie mi cos pomoze jak dostane ? i w ogole jakie papiery nalezy brac do konsula no i jak sie ubrac zeby bylo dobrze i jacy sa konsulowie i czy z nimi da sie normalnie pogadac :>i czy sa starzy i zgredziali ? ;p angielski umie w miare dobrze i mam takie pytanie... czy jak by mi sie udalo tam doleciec to moglbym podjac nauke w szkole sredniej (high school ) ? I az nie mozesz usnac? Powiem Ci, ze ja tez, ale z innego powodu... :wink: 1. "Teoretycznie na wakacje", czy na wakacje? - musisz ubiegac sie o wize turystyczna... 2. Pomoc niekoniecznie musi, ale nie zaszkodzi... O ile rodzinka siedzi legalnie, bo jesli nie, to nie trac czasu i pieniedzy. 3. Jakie papiery? Widzisz, internet to takie cudowne miejsce, dzieki ktoremu nie tylko mozna sie porozumiec z osobami, przebywajacymi, np. w SF , ale i znalezc potrzebne informacje: http://www.usinfo.pl/consular/niv/polish.htm Pozdrawiam, DAWID Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarou Posted December 1, 2004 Author Report Share Posted December 1, 2004 mam jeszcze pytanie .... czy mlodym ludzia takim jak ja wize dostac jest latwiej niz starszym ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
agah Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 oczywiscie ze latwiej dostac wize mlodej osobie Masz duze szanse poniewaz jestes uczniem Ja dostalam wize jako studentka juz druga i nie mialam zaproszenia Musialam pokazac indeks wyciag z konta bankowego i chyba tyle Pierwsza rozmowa byla bardzo szgegolowa tzn co robia rodzice i ile zarabiaja, kiedy koncze studia, i dlaczego nie chce pracowac w stanach Za drugim razem po minucie dostalam wize Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarou Posted December 1, 2004 Author Report Share Posted December 1, 2004 aha a czy jeszcze moglbym podjac nauke zostajac w stanach i co mi grozi jesli bym nie wrocil z wizy turystycznej na wakacje jesli bym mial tam zapewnione utrzymanie :> sory ze zawracam wam tak glowe ale zalezy mi na tym aby wiedziec wszystko na ten temat zanim sie podejme :> wiecie obc Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.