Skocz do zawartości

H2A-a certyfikat z DOL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli pracodawca potrzebuje pracownika w listopadzie, czy DOL może stwarzać jakiekolwiek problemy w otrzymaniu certyfikatu ze wzgledu na pore roku w jakiej pracownik ma rozpocząć pracę. Tzn. czy DOL może ingerować (wiedzieć lepiej od pracodawcy kiedy ten potrzebuje pracownika) w okres rozpoczęcia i zakończenia pracy, który chce pracodawca. Czy H2A będąc wizą sezonową ma wyznaczone jakieś dokładne i sztywne miesiące w których można na niej pracować. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.

Napisano
Jeżeli pracodawca potrzebuje pracownika w listopadzie, czy DOL może stwarzać jakiekolwiek problemy w otrzymaniu certyfikatu ze wzgledu na pore roku w jakiej pracownik ma rozpocząć pracę.  

MOZE. MOZE NIE WYDAC CERTYFIKATU.  

Tzn. czy DOL może ingerować (wiedzieć lepiej od pracodawcy kiedy ten potrzebuje pracownika) w okres rozpoczęcia i zakończenia pracy, który chce pracodawca.

WIESZ TO JEST TAK: TRUDNO, ZEBY NP. MURARZ BYL POTRZEBNY W LISTOPADZIE W NYC. W TAKIM MALOLOGICZNYM PRZYPADKU MOGA BYC PROBLEMY Z DOL.

Czy H2A będąc wizą sezonową ma wyznaczone jakieś dokładne i sztywne miesiące w których można na niej pracować.

W SEZONIE. A SEZON TRWA W ZALEZNOSCI OD ZAWODU. NIKT CI NIE UWIERZY, ZE SEZON NA JABLKA ZACZYNA SIE W LISTOPADZIE I TRWA PRZEZ NASTEPNE 10 MIESIECY. ALE SEZON NA PROMIE MOZE MIEC DATE OD LISTOPADA ITD.  

DOTYCZY TO TAK WIZA H2A JAKI I H2B.  

Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.

Napisano

Dzięki Karina

Jeszcze jedno pytanko tym razem o waiver do sekcji 212. Wysłałem go kiedyś przy załatwianiu innej sprawy do USCIS i mieli mi go odesłać ale nie odesłali, a ja potrzebuje go teraz żeby wjechać do US.

Mój prawnik zredagował sam i wysłał jakąś petycje jeszcze w marcu, następnie w maju poszło I824 a w lipcu G884. Ciągle nic nie wiadomo. Czy moge jakoś wjechać do US nie posiadając tego świstka ze sobą. Czy mogą np w konsulacie na kompie sprawdzić żę faktycznie waiver został mi przyznany, a że go nie mam to w końcu nie moja wina ( ZAWSZE ROBIĆ KSERO WSZYSTKICH DOKUMENTÓW ;) ).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...