pinang Napisano 14 Października 2006 Zgłoś Napisano 14 Października 2006 Mam takie pytanie: Co dają mi studia na kierunkach kulturoznawstwo, stosunki międzynarodowe, politologia(oczywiście we wszystkich specjalnośc amerykanistyka). Co mogę robic po takich studiach w POlsce i w USA?
STMan Napisano 15 Października 2006 Zgłoś Napisano 15 Października 2006 Studia w Polsce? Jezeli to bedzie b. dobra /renomowana/ uczelnia, jezeli Twoj angielski, juz teraz jest dobry to idz... Jezeli ktorekolwiek jest na nie, to daj spokoj. Czemu? To sa tak ogolnikowe kierunki /pomimo tej amerykanistyki/, ze konczac to w koziej wolce to mozesz... frytki w usa podawac. Przepraszam za brutalnosc ale bezrobotnych specow od stosunkow miedzynarodowych i politykow jest juz chyba ciut za duzo
pinang Napisano 15 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2006 Studia w Polsce?Jezeli to bedzie b. dobra /renomowana/ uczelnia.... Może mi ktoś wskazac które z wymienionych są tymi bardzo dobrymi?: 1.Uniwersytet Jagiellonski 2.Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie 3. Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu(wydz. w Chorzowie) 4. Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych w Łodzi 5. Wyższa Szkoła Handlu i Prawa im. Łazarskiego w Warszawie 6. Wyższa Szkoła Ubezpieczeń i Bankowości w Warszawie 7. Krakowska Wyższa Szkoła im. Frycza Modrzewskiego.
mpbc Napisano 15 Października 2006 Zgłoś Napisano 15 Października 2006 Żadna z nich, może ewentualnie UJ ale i ona nawet nie jest w czołówce światowych rankingów, bo jest tam cos około 400 miejsca. To tak jakbys chciała zatrudnić kogos z Rumunii. Sprawdzasz w rankingach, i nie znajdujesz uczelni albo jest w piątej setce? Studia w Polsce?Jezeli to bedzie b. dobra /renomowana/ uczelnia.... Może mi ktoś wskazac które z wymienionych są tymi bardzo dobrymi?: 1.Uniwersytet Jagiellonski 2.Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie 3. Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu(wydz. w Chorzowie) 4. Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych w Łodzi 5. Wyższa Szkoła Handlu i Prawa im. Łazarskiego w Warszawie 6. Wyższa Szkoła Ubezpieczeń i Bankowości w Warszawie 7. Krakowska Wyższa Szkoła im. Frycza Modrzewskiego.
pinang Napisano 15 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2006 Aha czyli po studiach w POlsce nie mam na nic szans tak? PS. Jestem ON.
STMan Napisano 15 Października 2006 Zgłoś Napisano 15 Października 2006 Jak dla mnie to cholera wie... Nie znam nikogo zorientowanego w tej materii... aczkolwiek rozmawialem kilka razy z nim: http://www.collegium.edu.pl/pludowski/ Sprobuj napisac do niego, powinien Ci odpowiedziec na wszelkie pytania
mpbc Napisano 16 Października 2006 Zgłoś Napisano 16 Października 2006 Jak dla mnie to cholera wie...Nie znam nikogo zorientowanego w tej materii... aczkolwiek rozmawialem kilka razy z nim: http://www.collegium.edu.pl/pludowski/ Sprobuj napisac do niego, powinien Ci odpowiedziec na wszelkie pytania A ktos chciałby zatrudnić absolwenta np z Bułgarii którego uczelni nie ma w 500-setce najlepszych szkół na świecie ewentualnie w pierwszej 100 (tylko tyle jest liczonych) szkół europejskich? A żadnej polskiej uczelni nie ma w rankingu europejskim. Pamietaj iż USA to Mekka uniwersytecka i absolwentów szkół z pierwszej drugiej czy choćby trzeciej setki szkół jest całe mnóstwo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.