pinang Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Mam takie pytanie: Co dają mi studia na kierunkach kulturoznawstwo, stosunki międzynarodowe, politologia(oczywiście we wszystkich specjalnośc amerykanistyka). Co mogę robic po takich studiach w POlsce i w USA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
STMan Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Studia w Polsce? Jezeli to bedzie b. dobra /renomowana/ uczelnia, jezeli Twoj angielski, juz teraz jest dobry to idz... Jezeli ktorekolwiek jest na nie, to daj spokoj. Czemu? To sa tak ogolnikowe kierunki /pomimo tej amerykanistyki/, ze konczac to w koziej wolce to mozesz... frytki w usa podawac. Przepraszam za brutalnosc ale bezrobotnych specow od stosunkow miedzynarodowych i politykow jest juz chyba ciut za duzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinang Posted October 15, 2006 Author Report Share Posted October 15, 2006 Studia w Polsce?Jezeli to bedzie b. dobra /renomowana/ uczelnia.... Może mi ktoś wskazac które z wymienionych są tymi bardzo dobrymi?: 1.Uniwersytet Jagiellonski 2.Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie 3. Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu(wydz. w Chorzowie) 4. Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych w Łodzi 5. Wyższa Szkoła Handlu i Prawa im. Łazarskiego w Warszawie 6. Wyższa Szkoła Ubezpieczeń i Bankowości w Warszawie 7. Krakowska Wyższa Szkoła im. Frycza Modrzewskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpbc Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Żadna z nich, może ewentualnie UJ ale i ona nawet nie jest w czołówce światowych rankingów, bo jest tam cos około 400 miejsca. To tak jakbys chciała zatrudnić kogos z Rumunii. Sprawdzasz w rankingach, i nie znajdujesz uczelni albo jest w piątej setce? Studia w Polsce?Jezeli to bedzie b. dobra /renomowana/ uczelnia.... Może mi ktoś wskazac które z wymienionych są tymi bardzo dobrymi?: 1.Uniwersytet Jagiellonski 2.Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych i Amerykanistyki w Warszawie 3. Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu(wydz. w Chorzowie) 4. Wyższa Szkoła Stosunków Międzynarodowych w Łodzi 5. Wyższa Szkoła Handlu i Prawa im. Łazarskiego w Warszawie 6. Wyższa Szkoła Ubezpieczeń i Bankowości w Warszawie 7. Krakowska Wyższa Szkoła im. Frycza Modrzewskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinang Posted October 15, 2006 Author Report Share Posted October 15, 2006 Aha czyli po studiach w POlsce nie mam na nic szans tak? PS. Jestem ON. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STMan Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Jak dla mnie to cholera wie... Nie znam nikogo zorientowanego w tej materii... aczkolwiek rozmawialem kilka razy z nim: http://www.collegium.edu.pl/pludowski/ Sprobuj napisac do niego, powinien Ci odpowiedziec na wszelkie pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpbc Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Jak dla mnie to cholera wie...Nie znam nikogo zorientowanego w tej materii... aczkolwiek rozmawialem kilka razy z nim: http://www.collegium.edu.pl/pludowski/ Sprobuj napisac do niego, powinien Ci odpowiedziec na wszelkie pytania A ktos chciałby zatrudnić absolwenta np z Bułgarii którego uczelni nie ma w 500-setce najlepszych szkół na świecie ewentualnie w pierwszej 100 (tylko tyle jest liczonych) szkół europejskich? A żadnej polskiej uczelni nie ma w rankingu europejskim. Pamietaj iż USA to Mekka uniwersytecka i absolwentów szkół z pierwszej drugiej czy choćby trzeciej setki szkół jest całe mnóstwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.