Ana Maria Napisano 22 Października 2006 Zgłoś Napisano 22 Października 2006 Hey; Mysle o rozpoczeciu staran o wize pracownicza ale po tym co przeczytalam na stronach informacyjnych moj zapal opadl. Czy to prawda ze aby ja otrzymac trzeba byc jakims wybitnym specjalista w danej dziedzinie? badz naukowcem? Czy nie mozna dostac wizy do -powiem szczerze-pracy w restauracji? Jak myslicie? Co radzicie? Latwiej byloby dostac turystyczna lub na zaproszenie? Jakie warunki nalezy spelnic aby w ogole dostac turystyczna? Dzieki za kazde info na ten temat bo ja to zielona jestem!! PozdroFki
tissaya Napisano 22 Października 2006 Zgłoś Napisano 22 Października 2006 otrzymanie wizy pracowniczej.. turystycznej czy studenckiej odbywa sie na podobnych zasadach- musisz przejsc przez urzędnika imigracyjnego. a jesli chodzi o to, niestety, masz już pewne..przeszkody... proponuje zagłebienie się w lekturę forum, znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania. wybacz nie moge podać Ci teraz linkow-awaria komputera.[/b]
Ana Maria Napisano 22 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2006 Widze ze moja sytuacja jest juz hmmm. znana Nie wiem czy to juz desperacja z mojej strony.. nie wiem jak ale musze do Nowego Jorku wrocic. Wiem, ze ile ludzi tyle roznych historii, sytuacji. Im wiecej z nich poznam tym lepiej bede przygotowana ale nigdy nie bede miec gwarancji ze sie uda. Trudno. Trzeba ponosic konsekwencje swoich decyzji. Prawo -chociaz czasem smieszne i niesprawiedliwe- jest czyms na co wplywu sie nie ma. Nie poddam sie bo nie warto. Pozdrawiam raz jeszcze
sly6 Napisano 22 Października 2006 Zgłoś Napisano 22 Października 2006 Ana Maria co do wizy turystycznej to masz podane tutaj wszystko : http://poland.usembassy.gov/poland-pl/niv_...nformation.html plus Forum
elena Napisano 27 Października 2006 Zgłoś Napisano 27 Października 2006 sluchajcie przez rok bylam w stanach( w tym 7 miesiecy na tzw. nielegalu) no i teraz znow bym chciala wyjechac tym razem na wize turystczna odwiedzic moich znajomyh bede miec zaproszenie i moge udowodnic ze sama oplace ten wyjaz( stac mnie mam dobra prace) wyjaz by byl tylko na miesiac jak myslicie bede miec problemy z dostaniem wizy czy istnieje jakas szansa czy ktos kiedys byl w podobnej sytuacji dajcie znak dzieki czekam pa
sly6 Napisano 27 Października 2006 Zgłoś Napisano 27 Października 2006 elena a kiedy wrocilas z USA?jesli ponad 3 lata temu to mozesz podchodzic po wize,jesli krocej to masz zakaz wjazdu na teren USA (musi uplynac min 3 lata).
elena Napisano 27 Października 2006 Zgłoś Napisano 27 Października 2006 dzieki za opowiedź... to poraszka bo wrocilam do Polski w maju tego roku oj nie dobrze... a jak bede miec nowy paszpot (skonczyla mi sie waznosc) i wyrabiam nowy to cos da czy to nie ma znaczenia bo oni i tak wszystko mają w kompie? pozdrawiam pa
sly6 Napisano 27 Października 2006 Zgłoś Napisano 27 Października 2006 Wystarczy ze przylozysz palec do skanowania i wszystko wyjdzie a wiec zmiana paszportu nic nie da.
maryla_62 Napisano 13 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 Pomagasz innym, może i dla mnie coś podpowiesz Mam wizę turystyczną od kwietnia 2006, słyszałam, że muszę wyjechać w ciągu pierwszego roku od otrzymania wizy. Czy to prawda ??
sly6 Napisano 13 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2006 maryla_62 musisz wyjechac do konca waznosci promesy na teren USA.Moze to byc nawet 1 dzien przed koncem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.