Skocz do zawartości

WIZY pracownicze, turystyczne

Ana Maria

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hey;

Mysle o rozpoczeciu staran o wize pracownicza ale po tym co przeczytalam na stronach informacyjnych moj zapal opadl.

Czy to prawda ze aby ja otrzymac trzeba byc jakims wybitnym specjalista w danej dziedzinie? badz naukowcem?

Czy nie mozna dostac wizy do -powiem szczerze-pracy w restauracji? Jak myslicie? Co radzicie?

Latwiej byloby dostac turystyczna lub na zaproszenie?

Jakie warunki nalezy spelnic aby w ogole dostac turystyczna?

Dzieki za kazde info na ten temat bo ja to zielona jestem!!

PozdroFki

Napisano

otrzymanie wizy pracowniczej.. turystycznej czy studenckiej odbywa sie na podobnych zasadach- musisz przejsc przez urzędnika imigracyjnego. a jesli chodzi o to, niestety, masz już pewne..przeszkody...

proponuje zagłebienie się w lekturę forum, znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania.

wybacz nie moge podać Ci teraz linkow-awaria komputera.[/b]

Napisano

Widze ze moja sytuacja jest juz hmmm. znana

Nie wiem czy to juz desperacja z mojej strony.. nie wiem jak ale musze do Nowego Jorku wrocic.

Wiem, ze ile ludzi tyle roznych historii, sytuacji. Im wiecej z nich poznam tym lepiej bede przygotowana ale nigdy nie bede miec gwarancji ze sie uda. Trudno. Trzeba ponosic konsekwencje swoich decyzji. Prawo -chociaz czasem smieszne i niesprawiedliwe- jest czyms na co wplywu sie nie ma.

Nie poddam sie bo nie warto. Pozdrawiam raz jeszcze

Napisano

sluchajcie przez rok bylam w stanach( w tym 7 miesiecy na tzw. nielegalu) no i teraz znow bym chciala wyjechac tym razem na wize turystczna odwiedzic moich znajomyh bede miec zaproszenie i moge udowodnic ze sama oplace ten wyjaz( stac mnie mam dobra prace) wyjaz by byl tylko na miesiac jak myslicie bede miec problemy z dostaniem wizy czy istnieje jakas szansa czy ktos kiedys byl w podobnej sytuacji dajcie znak dzieki czekam pa

Napisano

elena a kiedy wrocilas z USA?jesli ponad 3 lata temu to mozesz podchodzic po wize,jesli krocej to masz zakaz wjazdu na teren USA (musi uplynac min 3 lata).

Napisano

dzieki za opowiedź... to poraszka bo wrocilam do Polski w maju tego roku oj nie dobrze... a jak bede miec nowy paszpot (skonczyla mi sie waznosc) i wyrabiam nowy to cos da czy to nie ma znaczenia bo oni i tak wszystko mają w kompie? pozdrawiam pa

• 3 tygodnie później...
Napisano

Pomagasz innym, może i dla mnie coś podpowiesz ;) Mam wizę turystyczną od kwietnia 2006, słyszałam, że muszę wyjechać w ciągu pierwszego roku od otrzymania wizy. Czy to prawda ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...