rypson Napisano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hehehehe uczciwych podatnikow.... czyli co sam siebie bo place 27% (okolo) chyba uczciwy podatnik jestem jak co tydzien oddaje chyba jedna czwarta moich zarobkow.... ona tez placi podatki mnie bo chyba ok 20% co tydzien.... i jak ci ?? moze chcesz zobaczyc moje rozliczenie ?? ju niedlugo juz koniec 5 roku podatkowego dla mnie.... Jesli chodzi o opieke to kobietom w ciazy przsluguje ona czy placisz podatki czy nie... i nikt nie zadaje niewygodnych pytan... nikt tak jak w polsce nie powie ci "a gdzie ksiazeczka ubezpieczeniowa?? nie ma?? idzie zalatwi ubezpieczenie i poczeka 5 miesiecy na swoja kolej do lekarza..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 hehehehe uczciwych podatnikow.... czyli co sam siebie bo place 27% (okolo) chyba uczciwy podatnik jestem jak co tydzien oddaje chyba jedna czwarta moich zarobkow.... ona tez placi podatki mnie bo chyba ok 20% co tydzien.... i jak ci ?? moze chcesz zobaczyc moje rozliczenie ?? ju niedlugo juz koniec 5 roku podatkowego dla mnie.... Jesli chodzi o opieke to kobietom w ciazy przsluguje ona czy placisz podatki czy nie... i nikt nie zadaje niewygodnych pytan... nikt tak jak w polsce nie powie ci "a gdzie ksiazeczka ubezpieczeniowa?? nie ma?? idzie zalatwi ubezpieczenie i poczeka 5 miesiecy na swoja kolej do lekarza..." Glupoty gadasz. Znajdz prace z ubezpieczeniem i wtedy idz do lekarza. Nie znam nikogo kto ma ubezpieczenie i musi czekac 5 miesiecy na spotkanie z lekarzem. Po prostu wykozystujecie system i tyle. Jak nie stac zeby oplacic porod w USA to zawsze mozecie wrocic do Polski. Ja jestem ciety zarowno na nielegalnych jak i legalnych czy obywateli ktorzy okradaja w ten sposob panstwo. Jak nie masz ubezpieczenia to plac z wlasnej kieszeni. Podatki nie sa po to aby oplacac szpital dla kogos kto nie jest na tyle zaradny aby miec prace z ubezpieczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rypson Napisano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 no i temat przeradza sie powoli w dlaczego rypson kozysta z pomocy panstwa.... BO PLACI PODATKI I MA DO TEGO PRAWO KONIEC KROPKA temat brzmi... dlaczego jestesmy w usa..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miles Napisano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Rypson okradasz panstwo i koniec kropka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tissaya Napisano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 miles- jeszcze jedna personalna uwaga wobec kogos, dostaniesz bana. jesli masz cos do rypson'a- napisz mu priv'a a nie wypisuj tego na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 miles-jeszcze jedna personalna uwaga wobec kogos' date=' dostaniesz bana. jesli masz cos do rypson'a- napisz mu priv'a a nie wypisuj tego na forum.[/color'] Nie rozumiem o co Ci chodzi w tym wypadku. Rypson napisal prosto i wyraznie ze okrada panstwo, a miles tylko napisal co tym mysli. Jezeli sie nie myle to na forum mozna wyrazac swoje opinie. No chyba ze Ty jestes za tym zeby miliony nielegalnych zostaly zalegalizowane, zeby nielegalni kozystali z uslug do ktorych nie maja uprawnien i zeby prawo bylo lamane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 no i temat przeradza sie powoli w dlaczego rypson kozysta z pomocy panstwa.... BO PLACI PODATKI I MA DO TEGO PRAWO KONIEC KROPKA temat brzmi... dlaczego jestesmy w usa..... Placenie podatkow przez Ciebie nie daje automatycznego prawa dla Twojej zony, ktora jak sam napisales jest tutaj nielegalnie, do korzystania z darmowej opieki spolecznej. Jak sie chce leczyc plac cashem lub zdobac ubezpieczenie. Jezeli niestac, samoloty lataja do Polski codziennie. Dla mnie tego typu postepowanie to zwykle oszutwo/okradanie panstwa/wykopzystywanie systemu (niepotrzebne skreslic). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miles Napisano 11 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Widze ze naprawde nie mozna wypowiadac sie wogole na tym forum !!! Po co mam wysylac PW , jak by kazdy mial tak robic to by to forum wogole nie istnialo !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciopa Napisano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 hmm imho to Rypson myśląć o 5 miesiącach czekania pisał tylko i wylacznie o chorym kraju zwanym Polska gdzie ludzie do lekarza specjalisty w sierpniu zapisuja sie na luty przyszlego roku i nie wazne ze do tego czasu moga nie dozyc. Z tego co widze Rypson napisal ze oboje placa podatki a wiec nie ma chyba mowy o okradaniu systemu? nie jestem niczyim adwokatem ale ... A dlaczego USA -> bo jest to kraj wielkich mozliwosci, wielkich przestrzeni, wielkich ... Bo ludzie sa mobilni, bo za prace jestes w stanie sie utrzymac, bo wiekszosc zna swoje miejsce, bo ceny domow sa juz porownywalne z tymi w Polsce przy wyzszych zarobkach, bo gospodarka swiatowa opiera sie na dolarze, bo za galon benzyny placisz tyle co w Polsce za litr, bo system prawny jest wspanialy tam, bo ... itd itp. Jestem co prawda ciagle na starym gruncie i nic nie zapowiada zebym w niedalekiej przyszlosci wyjechal do US aby na wlasne oczy obejrzec ten kraj ale z uwagi na osobiste zainteresowania i kontakty jestem np w stanie po przyjeździe tam w ciagu roku rozruszac przynoszaca spore dochody i zatrudniajaca pare osob firme (opieram sie wylacznie na analizie pewnego segmentu rynku), dodajac do tego bardzo rozbudowane rynki instrumentow finansowych i ich pochodne - moge osiagnac ciekawe rezultaty, ktorych nigdy tutaj w RP napewno nie dam rady osiagnac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 12 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Z tego co widze Rypson napisal ze oboje placa podatki a wiec nie ma chyba mowy o okradaniu systemu? nie jestem niczyim adwokatem ale ... W USA sluzba zdrowia nie jest oplacana z podatkow, wiec samo placenie podatkow nie daje prawa kozystania z kasy publicznej. Rypson ma pewnie ubezpieczenie ale ze jego zona jest nielegalnie to ubezpieczenie jej nie pokrywa. O co tutaj chodzi to to ze nielegalny emigrant kozysta z uslug ktore sie jej nie naleza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.