Skocz do zawartości

Zasiłek w USA dla samotnie wychwujacego ojca!!

Lotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nigdzie nie widzialem takiego tematu wiec chyba nie byl jeszcze poruszany. Mam znajomego w USA, jest Polakiem ale w USA mieszka na stale od 15 lat, ozenil sie rowniez z Polka i ma 2 dzieci (3 i 6 lat) spotkalo ich straszne nieszczescie gdyz zona zachorowala na raka i po pol roku zmarla no i on zostal sam z tymi dziecmi i wszystkim na glowie, pracuje i zarabia wystarczajaco zeby utrzymac dzieci ale nigdy nie wiadomo co bedzie dalej, sam mowi ze nie ma checi i czasu zeby wypytywac sie o ewentualne zasilki wiec ja mu probuje jakos pomóc.

Moze ktos z was slyszal o podobnej sytuacji albo wie cos o tym czy przyslugują mu jakies prawa socjalne. Za wszelka pomoc serdecznie dziekuje.

Z tego co wiem nie ma zasiłków automatycznych dla ludzi którzy są samotnymi rodzicami. Jeżeli znajomy zarabia wystarczająco dużo żeby utrzymać dzieci to nikt mu zasiłku nie przyzna. Ile przepracowała jego zmarła żona? Dzieciom będzie przysługiwały pieniądze z Social Security (pod warunkiem że są legalnie).

Dokladnie tak jak Jackie pisze... najwazniejsze bedzie w tym wypadku ile zarabia ten czlowiek.... jesli wystarczajaco duzo zeby utrzymac rodzine nie ma szans na zasilek.... ale z tego co wiem istnieje mozliwosc pomocy z miasta dla dzeci w postaci pomocy w oplacie szkol itp...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...