symeosonis Napisano 22 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2006 Wszelkie info na temat wypozyczania samochodow. Cos slyszalem,ze trzeba miec karte kredytowa (sic!) i skonczone 25 lat?
agatenka Napisano 22 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2006 To czy trzeba mieć skończone 25 lat i karte kredytową zależy tylko i wyłącznie od danej wypożyczalni. Jest opcja „szukaj” :!: : http://www.forum.usa.info.pl/viewtopic.php...0&postorder=asc http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=5155 http://www.forum.usa.info.pl/viewtopic.php...&postorder=asc& Pozdrawiam
jok Napisano 23 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 nie do końca, wystarczy 21 lat, ale wtedy płacisz za underage kilka $ dziennie (ja chyba 5$ płaciłem) a co do karty, mi wprawdzie udało się wypożyczyć za gotówkę (przy odpowiednim zabezpieczeniu), ale mam takie pytanie: czy przy pełnym ubezpieczeniu nie wystarczy wypukła karta debetowa? wprawdzie w usa nie chcieli mi na debetową wypożyczyć, ale pytałem tylko telefonicznie i mówiłem że mam zwykłą debetową. W Polsce w jedym biurze (już po powrocie) powiedzieli mi natomiast, że wypukła karta debetowa wystarcza, pod warunkiem wykupu pełnego ubezpieczenia. W sumie to ma to sens, bo przecież z wypukłej debetówki mogą kasę tak czy tak ściągnąć (z płaskiej debetówki nie mogą), natomiast pełne ubezpieczenie zabezpiecza ich (wypożyczalnię) przed ewentualnymi szkodami... Z drugiej strony jak w tym biurze w Polsce powiedziałem, że udało mi się samochód za gotówkę wypożyczyć, to nie chcieli mi uwierzyć... Wprawdzie wzięli duży depozyt ($500 za 2 dni), ale jednak się udało... Co o tym myślicie? Czy wypożyczył ktoś kiedyś samochód na wypukłą kartę debetową (ja mam VISE z Bank of America)
marytylermoore Napisano 23 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 W NV w Hertz, Enterprise i Avis nie interesowalo ich jaka karta - debit czy credit, wazne ze zablokowali odpowiednia ilosc na koncie ( ktora odblokowywali po oddaniu samochodu i zaplaceniu ). Nawet byly specjalne stawki dla "international students".
tissaya Napisano 23 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 w dolarze w Vegas, na debetową amerykanska nie chcieli wypozyczyc. tylko kredytówka.
Maxim Napisano 24 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2006 Filie wypożyczalni działają na zasadzie franchaisingu, czego efektem jest rozbieżność warunków umowy w poszczególnych lokalizacjach (wiek, ubezpieczenia, płatności, miejsce zwrotu samochodu). Napisz gdzie chcesz wypożyczyć, to trochę ułatwi nam ewentualną pomoc. Zawsze pozostaje kontakt tel z interesującą cię filią.
Wojtek Napisano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2006 Wszystko jest zależne od wypożyczalni. Widze że wiekszość z was próbowała w renomowanych firmach. Ja na przykład nie miałem karty kredytowej i sie dogadałem z gościem że zastawiem moj bilet lotniczy :-) dzieki temu zwiedzilem cala Kalifornie. Bylo to w SAN DIEGO. P.S ciekawe co by było gdybym skasował brykę ) ODPUKAC NA PRZYSZLOSC !!!
fifi Napisano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2006 Nam kazali zaplacic kaucje, ale kolega powiedzial, ze on sie nie zgadza, bo zaraz po powrocie likwiduje konto i nie chce byc do tylu... Odziwo wystarczyl jeden telefon i sie to dalo zalatwic bez kaucji... :wink: W koncu za samochod placilismy 1000$ a to dla nich niemala kasa. Jak zobaczyli ponad 3000 mil na liczniku po powrocie to byli w niamalym szoku
torlo Napisano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2007 Apropos ubezpieczenia wypozyczanego samochodu: 1) Czy dobrze rozumiem, że najrozsądniej jest dokupić ubezpieczenie CDW i Liability ? Tak, żeby mieć coś w okolicach polskiego OC + AC ? Bo cala masa jest tych ubezpieczen i nie wiem ktore. 2) Wychodzi na oko, że ubezpieczenie strasznie zwiększa koszt wypozyczenia - przy 25 dniach to będzie pewnie z $800 [ ! ] co byście powiedzieli na pomysł, żeby te ubezpieczenia wykupić NIE w firmie wypozyczajacej samochod TYLKO w innej firmie ubezpieczeniowej ? Jak KUPOWALISMY samochod to nie majac prawa jazdy USA i majac ponizej 25 lat placilismy z $800 ale ZA ROK a nie $800 za niecale 4 tygodnie [ ! ] jak by można było zapłacić ratami to bym zapłacił tylko pierwszą... i mogłoby być gites A obecnie mam prawo jazdy amerykanskie [ pamiatka jeszcze z czasow studiow - wazne do 2009 ] no i mam ponad 25 lat - jak myślicie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.