symeosonis Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Wszelkie info na temat wypozyczania samochodow. Cos slyszalem,ze trzeba miec karte kredytowa (sic!) i skonczone 25 lat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
agatenka Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 To czy trzeba mieć skończone 25 lat i karte kredytową zależy tylko i wyłącznie od danej wypożyczalni. Jest opcja „szukaj” :!: : http://www.forum.usa.info.pl/viewtopic.php...0&postorder=asc http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=5155 http://www.forum.usa.info.pl/viewtopic.php...&postorder=asc& Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jok Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 nie do końca, wystarczy 21 lat, ale wtedy płacisz za underage kilka $ dziennie (ja chyba 5$ płaciłem) a co do karty, mi wprawdzie udało się wypożyczyć za gotówkę (przy odpowiednim zabezpieczeniu), ale mam takie pytanie: czy przy pełnym ubezpieczeniu nie wystarczy wypukła karta debetowa? wprawdzie w usa nie chcieli mi na debetową wypożyczyć, ale pytałem tylko telefonicznie i mówiłem że mam zwykłą debetową. W Polsce w jedym biurze (już po powrocie) powiedzieli mi natomiast, że wypukła karta debetowa wystarcza, pod warunkiem wykupu pełnego ubezpieczenia. W sumie to ma to sens, bo przecież z wypukłej debetówki mogą kasę tak czy tak ściągnąć (z płaskiej debetówki nie mogą), natomiast pełne ubezpieczenie zabezpiecza ich (wypożyczalnię) przed ewentualnymi szkodami... Z drugiej strony jak w tym biurze w Polsce powiedziałem, że udało mi się samochód za gotówkę wypożyczyć, to nie chcieli mi uwierzyć... Wprawdzie wzięli duży depozyt ($500 za 2 dni), ale jednak się udało... Co o tym myślicie? Czy wypożyczył ktoś kiedyś samochód na wypukłą kartę debetową (ja mam VISE z Bank of America) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marytylermoore Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 W NV w Hertz, Enterprise i Avis nie interesowalo ich jaka karta - debit czy credit, wazne ze zablokowali odpowiednia ilosc na koncie ( ktora odblokowywali po oddaniu samochodu i zaplaceniu ). Nawet byly specjalne stawki dla "international students". Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 w dolarze w Vegas, na debetową amerykanska nie chcieli wypozyczyc. tylko kredytówka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxim Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Filie wypożyczalni działają na zasadzie franchaisingu, czego efektem jest rozbieżność warunków umowy w poszczególnych lokalizacjach (wiek, ubezpieczenia, płatności, miejsce zwrotu samochodu). Napisz gdzie chcesz wypożyczyć, to trochę ułatwi nam ewentualną pomoc. Zawsze pozostaje kontakt tel z interesującą cię filią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Wszystko jest zależne od wypożyczalni. Widze że wiekszość z was próbowała w renomowanych firmach. Ja na przykład nie miałem karty kredytowej i sie dogadałem z gościem że zastawiem moj bilet lotniczy :-) dzieki temu zwiedzilem cala Kalifornie. Bylo to w SAN DIEGO. P.S ciekawe co by było gdybym skasował brykę ) ODPUKAC NA PRZYSZLOSC !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fifi Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Nam kazali zaplacic kaucje, ale kolega powiedzial, ze on sie nie zgadza, bo zaraz po powrocie likwiduje konto i nie chce byc do tylu... Odziwo wystarczyl jeden telefon i sie to dalo zalatwic bez kaucji... :wink: W koncu za samochod placilismy 1000$ a to dla nich niemala kasa. Jak zobaczyli ponad 3000 mil na liczniku po powrocie to byli w niamalym szoku Link to comment Share on other sites More sharing options...
torlo Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Apropos ubezpieczenia wypozyczanego samochodu: 1) Czy dobrze rozumiem, że najrozsądniej jest dokupić ubezpieczenie CDW i Liability ? Tak, żeby mieć coś w okolicach polskiego OC + AC ? Bo cala masa jest tych ubezpieczen i nie wiem ktore. 2) Wychodzi na oko, że ubezpieczenie strasznie zwiększa koszt wypozyczenia - przy 25 dniach to będzie pewnie z $800 [ ! ] co byście powiedzieli na pomysł, żeby te ubezpieczenia wykupić NIE w firmie wypozyczajacej samochod TYLKO w innej firmie ubezpieczeniowej ? Jak KUPOWALISMY samochod to nie majac prawa jazdy USA i majac ponizej 25 lat placilismy z $800 ale ZA ROK a nie $800 za niecale 4 tygodnie [ ! ] jak by można było zapłacić ratami to bym zapłacił tylko pierwszą... i mogłoby być gites A obecnie mam prawo jazdy amerykanskie [ pamiatka jeszcze z czasow studiow - wazne do 2009 ] no i mam ponad 25 lat - jak myślicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.