Skocz do zawartości

Kto KLM do San Francisco 10/03/2005

aRTi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja sie wybieram ale w przeciwnym kierunku i nieco pozniej :lol: Ale jakby ktos lecial 2 kwietnia do SFO z Warszawy liniami BA, to milo bedzie razem, bo akurat wtedy bede wracac. No i moge nawet podrzucic gdzies, po wyladowaniu, bo samochod pewnie zostawie na lotnisku.

pozdrawiam z San Francisco,

dagmarcia

Napisano

Hej was ja bardzo chetnie bym polecia3a do Sf ,ale musze najpierw znalezc sobie prace.

Chcialam sie Was spytaa co bedziecie lub co juz robicie w SF ??

Czy pracujecie czy studiujecie ?

Moze macie jakies sugestie dotyczace znalezienia pracy w SF ?

Jak sie tam zyje ?

Pozdrawiam i czekam na info.

Napisano
Hej was ja bardzo chetnie bym polecia3a do Sf ,ale musze najpierw znalezc sobie prace.

Jak sie tam zyje ?

W San Francisco mieszkam sobie od ponad 3 miesiecy. Jestem tu na wizie J1, 18 miesiecy, pracuje w firmie zajmujacej sie e-commerce software (no tak, Bay Area...), w dziale Sales&Marketing. Studia juz skonczylam (w Polsce), ale mysle o wzieciu jakis kursow na Berkley, w koncu mam blisko.

Co do znalezienia pracy w SF - sugestii nie mam niestety zadnych... chociaz inaczej - zalezy jakiej pracy szukasz...

W kwestii jak sie zyje - powiem tak: this is the place! oczywiscie nic nie zastapi ukochanej Warszawy :lol:, ale SF jest genialne! Bardzo miedzynarodowe miasto, ruchliwie, duzo sie tu dzieje. Jedyny problem to znalezienie miejsca parkingowego, ale ja sie juz przyzwyczailam.

Aha, San Francisco jest jednym z najdrozszych miejsc w calych Stanach, co dotyczy zarowno cen uslug, jak i na przyklad wynajmu mieszkan.

pozdrawiam cieplo (piekna pogoda dzisiaj - slonce i 20 stopni!),

dagmarcia

Napisano

Jak sie tam zyje ?

Ja tez bym chcial tam mieszkac i pracowac ale niestety nie takie to proste, wyslalem na DV 2006 moze sie uda :)narazie lece sobie na urlopik :lol: a co do SF to bylem tam dwa razy i miasto jest naprawde cudowne , jak dla mnie idealne miejsce do zycia.

Pozdrawiam

Napisano

Ah zazdroszcze tym co juz SF widzieli.

Ja poszukuje pracy w hotelarstwie ,poniewa? studiuje turystyke i rekreacje, ale chyba mo?na by to podciągnąc pod gastronomie tez.

Jeśli chodzi o prace to znam kilka fajnych stron w necie, ale tak jak wspomnia3aś najlepiej jest pochodzia samemu. Ale jak to pochodzia jak najpierw trzeba tą prace znalezc? I tu jest b3edne ko3o.

Niewiem czy ktoś bedzie chcia3 zatrudnia studentke z Polski do pracy np. w hotelu czy restauracji biorąc pod uwage, ze na miejscu mają wielu chetnych.

Boje sie strasznie ,ze nie wyrobie sie w terminie znalezienia sobie pracy i nie zakwalifikuje sie na ?aden program ,bo bedzie za pozno, a przecie? czasami pracy szuka sie d3ugimi miesiącami i nie zawsze z jakimś skutkiem. Jakbyś sie Wam obi3o o uszy ,?e by potrzebowali gdzieś kogoś na internshipa to bede wdzieczna za wszelkie info. Wkoncu pomoc rodaka na miejscu jest najwa?niejsza !!!

Pozdrawiam wszystkich w SF i tych co ju? to cudowne miasto zwiedzili i mam nadzieje, ze kiedyś sie tam spotkamy.

Napisano
Ja poszukuje pracy w hotelarstwie, poniewa? studiuje turystyke i rekreacje, ale chyba mo?na by to podciągnąc pod gastronomie tez.

Lolcia, ciezko bedzie znalezc... Ja probowalem, stworzylem resume, wysylalem wszedzie gdzie sie da, ale widac, ze SF i okolice zyja inna galezia przemyslu, niz Hospitality i tym podobne... Nawet sponsorzy, firmy staffingowe nie maja ofert z tamtego rejonu!

Niemniej jednak - powodzenia, walcz i pisz, nekaj ich nieustannie :lol: To jedyna metoda!

Napisano

Dzieki Chomik za s3owa otuchy.

Jasne ,nie bede sie poddawaa i nadal bede staraa sie znalezc cokolwiek.

A powiedz mi Ty szuka3eś te? pracy w hospitality i tourism ?

Jak d3ugo szuka3eś ?

Z Twoich wypowiedzi wynika jakbyś sie ju? podda3 czyli co teraz planujesz ?

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Napisano
Witam,

Szukam osob ktore wybieraja sie do San Francisco trasa WAW-AMS-SFO liniami KLM 10/03/2005, razem zawsze weselej  :)

moze by tak jednak trafil sie ktos apropos tematu ?? :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...