Skocz do zawartości

Jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna u organizatora wyjazdu?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

chcialbym sie dowiedziec jakie najczesciej padaja pytania i czy jest to tylko rozmowa czy jest jeszcze jakis test z gramatyki?? Najlepiej bedzie jak napiszecie jak to jest w Yesie ale za pozostale odpowiedzi takze dziekuje

Napisano
witam

chcialbym sie dowiedziec jakie najczesciej padaja pytania i czy jest to tylko rozmowa czy jest jeszcze jakis test z gramatyki?? Najlepiej bedzie jak napiszecie jak to jest w Yesie ale za pozostale odpowiedzi takze dziekuje

Ze strony biura YES http://www.yes.org.pl/sub/wat_procedura.htm :

"Odbycie rozmowy kwalifikacyjnej w jezyku angielskim do10 dni od daty podpisania umowy (nie zakwalifikowanie sie skutkuje rozwiązaniem umowy oraz zwrotem ca3ości dokonanych wp3at)."

Pytania - http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=737 - rozmaite... :lol:

Napisano

Na poczatku to ci powiem jedno trzymaj sie od Yesa z daleka to najgorsze oszusty!!!!!!!!!!!! by3em w 2004 w wisconsin dells z JDJ i by3o tam duzo ludzi ze slaska w3asnie z yesa nikogo nie spotka3em kto by by3 zadowolony!!!! A wiec przemys to!! a co do rozmowy to sa to zazwyczaj proste testy jezykowe, jak go nie zdasz to i tak ci go poprawia tak zebys pojecha3 w koncu maja z tego kase, tak by3o ze mna.

Pozdro

Napisano

w zasadzie moglbym zmienic na inna firme ale juz ostane przy tym yesie chyba. Napisalbym ze jade z innej firmy to znalazloby sie tez pare osob ktore by mi je odradzaly. To nie zalezy od organizacji tylko od szczescia. Bedzie co bedzie

Napisano

i jeszcze tak odnosnie tej rozmowy. To ze jest ona tylko formalnoscia to wiem, ale od czego w takim razie zalezy stopien jakim oceniaja rozmowce. Tak jak jest w yesie elementary intermediate i advanced (czy cos w tym stylu)

dzieki

Napisano

i jeszcze tak odnosnie tej rozmowy. To ze jest ona tylko formalnoscia to wiem, ale od czego w takim razie zalezy stopien jakim oceniaja rozmowce. Tak jak jest w yesie elementary intermediate i advanced (czy cos w tym stylu)

dzieki

Napisano

dzieki

Od wrazenia, jakie sprawiasz na "egzaminatorze"... :smt021

Napisano

Witam,tak sie sklada ze w zeszlym tygodniu mialem przyjemnosc przejsc przez rozmowe kwalifikacyjna z Yes a.Jade na W&T w 2005.Zostalem oceniony na poziomie komunikatywnym(nie sklamalem piszac w CV ze jade zeby sie nauczyc angielskiego.. :) )Natomiast kolega dostale advanced a ktos inny wiem ze pre-intermediate,wiec sa rozne sposoby oceniania.Jest tam test,sklada sie z ok 70 zda,na roznym poziomie,jedna prawidlowa odpowiedz,czasu wystarczajaco.Potem jest rozmowa z FAJNA Pania :lol: Wszystko po angielsku,Pani bardzo mila.Podobno ocena nie jest tylko ze znajomosci jeyka ale rowniezz tego jakie ogolne wrzenie zrobisz.Ile w tym prawdy to nikt nie wie...ale wygladalo to wszystko na profi.

Pozdr

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Ja te? jestem ju? po rozmowie w YES'ie. W tym roku jest tylko 40 zdan z wypunktowanymi miejscami i 4 odpowiedzi pod spodem (a,b,c,d). Kiedyś by3 jeszcze tekst a potem kilka pytan do niego.

No a potem to jest krótka rozmowa, ale nie ma zasady chyba na jaki temat. Ja rozmawia3em z faktycznie FAJN! panią "lektorką" o sobie i o planach. Lu1na rozmowa :( Generalnie fajnie i bezstresowo.

Nie wiem nic o podciąganiu, ?eby tylko ktoś polecia3. Wiem natomist, ?e je?eli ktoś nie zaliczy to dostaje jeszcze jeden termin za jakiś czas.

Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...