Skocz do zawartości

Uwagi O Go2usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! Ja byłem z nimi ostatniego lata, a moja dziewczyna była nawet 2 krotnie i jesli chodzi o samo go2usa to nie spotkala nas taka sytuacja. ;) Jak juz podpisalismy umowe z pracodawca to otrzymalismy ta prace co miala byc na umowie. My bylismy zadowoleni z wyjazdu. Takze biuro bylo ok. Ale nasi pracodawcy w stanach zachowywali sie jak typowi amerykanie, oni tam mysla ze jak ktos jest z Polski to juz jest czlowiekiem "drugiej" kategorii, a tak na prawde nawet wyplaty prawidlowo nie potrafia podliczyc. :shock:

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

jeżeli chodzi o mnie to do Go2usa nie mam żadnych zastrzezen, a co wiecej moge byc im tylko wdzieczna za pomoc i cierpliwosc jaka od nich otrzymalam!! rok temu pierwszy raz lecialam do USA i bylam kompletnie zielona jesli chodzi o te wszystkie formalnosci....ale w go2usa nie ma zadnego problemu-uzyskalam 100% informacje i pomoc we wszystkim...co do ofert pracy oferowanych przez nich to tez nie moge narzekac- bo strasznie krecilam nosem na wszystko- najpierw california, potem alaska...wkoncu stanelo na hawajach a konkretniej na maui i to byl strzal w 10!!! wszystko co przewidywala umowa-zostalo spelnione!!a nawet wiecej:) bylo tak super, ze ze stanow przdluzalam wize i nie bardzo wiedzialam co zrobic...ale tu z pomoca przyszlo mi tez GO2USA i dziieki ich wskazowka moglam sie cieszyc pobytem na zjawiskowej Maui jeszcze miesiac!!! w tym roku tez jade do USA, tym razem na opcje Self- bo moj pracodawca okazal sie super i z " otwartymi rekoma " czeka na mnie i nie wyobrazam sobie innego biura jak tylko GO2USA....dla mnie 100% WIARYGODNOSC I SKUTECZNOSC, A PRZY OKAZJI MILA OBSLUGA ;) dzieki GO2USA przezylam wielka hawajska przygode, ktora bede kontynuowac juz za 6 miesiecy....

i jeszcze jedno- polecam kazdemu znajomemu, ktory wybiera sie do USA to biuro, a przy okazji w GO2USA spotkalam wielu znajomych z liceum, albo z podstawowki i nikt nie mial zastrzezen, a wrecz przeciwnie-pozytywnie, takze nie rozumiem o co wam chodzi z tym narzekaniem....

Napisano
rok temu pierwszy raz lecialam do USA i bylam kompletnie zielona jesli chodzi o te wszystkie formalnosci....ale w go2usa nie ma zadnego problemu-uzyskalam 100% informacje i pomoc we wszystkim...co do ofert pracy oferowanych przez nich to tez nie moge narzekac- bo strasznie krecilam nosem na wszystko- najpierw california, potem alaska...wkoncu stanelo na hawajach a konkretniej na maui i to byl strzal w 10!

Dziwne bo ja nie mialem mozliwosci pojechac na Hawaje i do Kalifornii mimo że byly tam dostepne oferty pracy(styczen 2006).

Też jechalem poraz pierwszy i ponoc te miejsca byly dostepne tylko dla osob ktore jechaly juz kolejny raz do USA.(tak mi pani Monika powiedziala)

Ale z Ciebie szczęściara.

BTW:Twój opis jest jak dla mnie bardzo podejrzany i podchodze do niego z dużym dystansem.Tak jak do opisów osób ktore byly w USA w 2006 i dopiero teraz się zarejestrowaly na tym forum (w styczniu 2007) i piszą jakie to wszystko bylo cudowne, cukierkowe itd.

Tworzenie pozytywnych i negatywnych opinii na wszelkiego rodzaju forach nie jest rzeczą trudną.Zwlaszcza że w latwy sposób można stworzyć sobie kilka kont i z nich pisać opinie.

Byc może sie myle,czepiam się , tworze jakies spiskowe teorie.

Mój post ma sprowokować was drodzy przyszli watowicze do przemyśleń!!!

Niech każdy sam wyrobi sobie opinie na ten temat.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w USA i nie tylko.

Napisano

to samo można powiedzieć o Tobie ;)

Raptem zebrało Ci się na ostrzeganie innych pod koniec grudnia? Dlaczego nie robiłeś tego wcześniej? Może byłeś wtedy bardziej aktywny na innych kontach, skoro sam podejrzewasz o to innych? :)

Napisano
jeżeli chodzi o mnie to do  Go2usa nie mam żadnych zastrzezen, a co wiecej moge byc im tylko wdzieczna za pomoc i cierpliwosc jaka od nich otrzymalam!!  rok temu pierwszy raz lecialam do USA i bylam kompletnie zielona jesli chodzi o te wszystkie formalnosci....ale w go2usa nie ma zadnego problemu-uzyskalam 100% informacje i pomoc we wszystkim...co do ofert pracy oferowanych przez nich to tez nie moge narzekac- bo strasznie krecilam nosem na wszystko- najpierw california, potem alaska...wkoncu stanelo na hawajach a konkretniej na maui i to byl strzal w 10!!! wszystko co przewidywala umowa-zostalo spelnione!!a nawet wiecej:)  bylo tak super, ze ze stanow przdluzalam wize i nie bardzo wiedzialam co zrobic...ale tu z pomoca przyszlo mi tez GO2USA i dziieki ich wskazowka moglam sie cieszyc pobytem na zjawiskowej Maui jeszcze miesiac!!!  w tym roku tez jade do USA, tym razem na opcje Self- bo moj pracodawca okazal sie super i z " otwartymi rekoma " czeka na mnie i nie wyobrazam sobie innego biura jak tylko GO2USA....dla mnie 100%  WIARYGODNOSC I SKUTECZNOSC, A PRZY OKAZJI MILA OBSLUGA ;)   dzieki GO2USA przezylam wielka hawajska przygode, ktora bede kontynuowac juz za 6 miesiecy....

i jeszcze jedno- polecam kazdemu znajomemu, ktory wybiera sie do USA to biuro, a przy okazji w GO2USA spotkalam wielu znajomych z liceum, albo z podstawowki i nikt nie mial zastrzezen, a wrecz przeciwnie-pozytywnie, takze nie rozumiem o co wam chodzi z tym narzekaniem....

Gochers a możesz napisać gdzie dokładnie pracowałaś ( miejsce, pracodawca, stanowisko)

Jak wygląda tam sprawa mieszkań (jakie warunki i ceny) i komunikacji. I czy orientujesz się czy trudno jest znaleźć pracę w okresie wrzesień – kwiecień.

A może skoro byłaś tam tak długo (o ile twój post jest prawdziwy - bo dla mnie również wygląda na mocno naciągany) zwiedziłaś inne wyspy i orientujesz się jak o wszystko tam wygląda ( poza Oahu – bo informacje o niej już sama zweryfikowałam 8) )

Pozdrawiam

Napisano
Raptem zebrało Ci się na ostrzeganie innych pod koniec grudnia? Dlaczego nie robiłeś tego wcześniej?

W grudniu zaczalem przegladac to forum w poszukiwaniu firmy zajmujacej się zwrotem podatków i przy okazji natrafilem na te tematy.

Napisałem jeden czy dwa posty i to mialo byc wszystko.

Jednak Twoje posty sprowokowaly mnie do pisania.

Dziwi mnie ze tylko Ty z taką zacietością zwracasz uwagę na moje posty i na kazde slowo w nich zawarte.Jakbyś miala jakieś wspólne interesy z GO2USA.

BTW Nie wydaje mi się zebym ich tak strasznie oczernial.Poprostu opisalem swoje przygody związane z Tym biurem i tyle.(i dzięki Tobie wiele osób je przeczyta :D )

Do gochers

Przyłączam sie do prośby agentki

Kto wie może za rok tam pojade. ;)

Pozdrowionka :)

Napisano

Ja w zeszlym roku tez czytalam tylko pozytywne opinie o tym biurze i tez myslalam ze naprawde to prawda, a to co nas spotkalo ze znajomymi ze strony biura GO2USA nie zycze najgorszemu wrogowi! I to co teraz czytame - te wasze pozytywne opinie to absolutnie w nie nie wierze!!!! I jestem pewna ze Pani Moniczka sama je pisze! Tyle osob oni oszukali ze niemozliwe aby byli tacy wspaniali! I w 100% sie z Toba Bystrzaku zgadzam bo przezylismy dokaldnie to co ty! A z tymi ofertami typu Hawaje, Alaska to sie sami przekonacie jak naprawde bedzie! U nas tez tak sie zaczynalo i od razu mowie ze o tym ze cos jest nie tak dowiecie sie nie wczesniej jak gora na tydzien przed wylotem wiec radze miec jakis plan awaryjny! I juz nie moge sie doczekac waszych opinii po powrocie!

Napisano

Pracowalam jako housekeeper, w wielkiej korporacji, ktora ma ekskluzywne kurorty w całych stanach-Destination Resort Hawaii. mieszkalam w małej osadzie(bo chyba tak to trzeba nazwac) Kihei! z komunikacja jest tragicznie, bo autobus jest co godzine i to tez nie zawsze....my mielismy rowery, no i samochod ktory dostalismy w prezencie od jednego z managerow. co do pracy kwiecien-wrzesien, to bedzie napewno, ale podstawa dostania jej, jest posiadanie social security number! co do innych wysp-to bylismy(bylam tam z 4 Polakami) tylko na Oahu, u lasek z Polski, ktore tez lecialy z go2usa, a ktore poznalysmy w biurze. www.drhmaui.com- to strony mojego pracodawcy, do ktorego jade tez w tym roku na selfa....pozdrawiam ;)

Napisano

co do mieszkan jeszcze,to ja wykupilam opcje full i zalatwial mi je pracodawca! placilismy po 500$ miesiecznie za 2 sypialnie, 2 lazienki, salon balkon, kuchnie i caly sprzet w srodku(mieszkalismy w 5)....ale w tym roku sama sobie mieszkanie sprobuje nagrac, bo da sie znalezc taniej...wiem tez ze jezeli wynajmujesz na wiecej niz 6 miesiecy, to cena czynsszu spada o jakies 40%....

co do moich zarobkow, to dostawalam 10,5 za h i 16 za nadgodziny...raz trafilam tez do resortu o podwyzszonym standardzie, gdzie mialam 25 $za h i 37 za over:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...