kasiaaa Napisano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2007 Jest taka sprawa. :shock: Wiem zeby "zdobyc" wize usa potrzeba na to w styczniu nawet 6 dni. Ale zupelnie nie orientuje sie jak to jest z Kanadyjską? Ile trwa ten proces? Czy jak zanosze im podanie to musze zostawic im paszport? cxzy trzeba sie umawiac wczesniej na wizytę? Statek mi odpłynie a ja mu pokiwam
sly6 Napisano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2007 Co do wizy turystycznej do Kanady to wylglada tak ze musisz byc w Ambasadzie pomiedzy 8:15 do 11 aby moc starac sie o wize do Kanady.W srody nie ma przyjec interesantow. Przynosisz ze soba wypelniony wniosek o wize lub tez wypelniasz ten wniosek pod Ambasada,dolaczasz 2 zdjecia paszportowe plus zaswidaczenia z pracy,szkoly jesli sie uczysz ,zaswidaczenie z banku . W Ambasadzie oplacasz oplate wizowa i mozesz zaplacic w zlotowkach lub tez w dolarach kanadyjskich. Tego samego dnia mozesz otrzymac paszport razem z wiza ,moze byc tak ze zostaniesz poproszona o dolaczenie dodatkowych dokumnetow i wtedy musisz sie stawic 2 raz w Ambasadzie. wiecej informacji na tej stronie: http://geo.international.gc.ca/canada-euro...embassy5-pl.asp
kasiaaa Napisano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2007 A jesli bede musiala staiwc sie drugi raz w ambasadzie to czy bede musiala na ten czas np. kilka dni, zostawic im paszport? Czyli jest szansa ze uda mi sie wsiąść na statek a nie usiaść na walizce i płakać :roll: Dziekuje
kasiaaa Napisano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2007 ile forrsy najlepiej miec na koncie <koncze studia wiec kokosów nie ma na razie> zeby jakos bylo i czy ZAWSZE biorą pod uwagę wyciag z konta. Czy moge sama sobie wydrukowac historie rachunku?
sly6 Napisano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2007 Z tego co pamietam to paszport Ci oddaja . Pamietaj ze prawie 90% osob jest proszona na rozmowe a od niej wszystko zalezy,,nie ma 100% pewnej sumy na koncie..Lepiej z ta suma nie przesadzaj . Bierzesz zaswiadczenie z banku ze posiadasz tyle a tyle kasy na koncie (nie potrzebna jest historia rachunku).
kasiaaa Napisano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2007 Bierzesz zaswiadczenie z banku ze posiadasz tyle a tyle kasy na koncie (nie potrzebna jest historia rachunku). To sie ciesze se nie trzeba historii rach. Juz zaczelam zbierac po rodzinie forse i pojutrze smigam do banku. Dzieki za rozwianie wątpliwości i pozdrawiam
sly6 Napisano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2007 kasiaaa ale nie przesadzaj z tym zbieraniem kasy po rodzinie bo mozesz wizy nie dostac przez to.Pamietaj aby to zrobic z umiarem.
kasiaaa Napisano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2007 kasiaaa ale nie przesadzaj z tym zbieraniem kasy po rodzinie bo mozesz wizy nie dostac przez to.Pamietaj aby to zrobic z umiarem. To mi napisz sly ile to bedzie z umiarem? 2000? bo zielonego nie mam
sly6 Napisano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2007 2000 ale czego,dolarow,euro,zlotowek? to wszystko zalezy czy sie uczysz,pracujesz ale te 2000 max dol.usd powinno starczyc lub tez 5000 zlotych.
kasiaaa Napisano 28 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2007 dałam rade. W amerykanskeij ( wprzeciwienstwie do kanadyjskiej, nie patrzyli na zadne zebrane dokumenty o wyciagu z konta nie wspominając. WYjezdzam! pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.