Jarek1122 Napisano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witajcie drodzy workowcy. Mam pytanie do Was, wybraliście już firmę przy pomocy której będziecie starali się o zwrot podatku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gall_eon Napisano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Ja, po zeszłorocznym sukcesie, rozliczam się u siebie:) to takie małe i tanie biuro jednoosobowe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ju_ulka Napisano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 no wiec wlasnie... a jak to wyglada :?: bylam dopiero raz na worku i jeszcze nie mialam tej przyjemnosci rozliczac sie z podatku wiem tylko tyle ze najpierw trzeba poczekac na dokument W2 no a potem :?: _____________________ 3 maj 2007 ---> Los Angeles 8) 8 maj 2007 ---> Yosemite NP 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mingan Napisano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witajcie drodzy workowcy.Mam pytanie do Was, wybraliście już firmę przy pomocy której będziecie starali się o zwrot podatku ? dostałes już primm papiery do zwrotu podatku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk888 Napisano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ja wykorzystam do szmatlawa firme YTP ktora wziela ode mnie juz tyle kasy i obiecywala darmowe rozliczenie. Jak to tez jest walem to tylko pluc im w twarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jok Napisano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 ja wziąłem obsługę z Tax Service CCUSA. 8% to chyba nie taka zła cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gall_eon Napisano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Załóżmy że zarobiłeś jakieś 10 tyś, 1tyś to podatek(sam federalny),a te 8% to 80 USD, przy kursie 3zl to 240 zl, no naprawde taniocha, bo to więcej niż 50 zl warte nie jest:] I uwierz mi wiem o czym mówię.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jok Napisano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 zapomniałem dodać, że w przedziale od $$$35-60. A pozatym wolę być rozliczanym przez amerykańskie biuro niż polskie, tym bardziej że mój pracodawca i biuro dość dobrze współpracują dzięki czemu $$$ przyjdą wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gall_eon Napisano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 zapomniałem dodać, że w przedziale od $$$35-60. A pozatym wolę być rozliczanym przez amerykańskie biuro niż polskie, tym bardziej że mój pracodawca i biuro dość dobrze współpracują dzięki czemu $$$ przyjdą wcześniej What is the cost of this service? You will pay 8% of the amount withheld from each year’s paychecks while you work in the U.S. with a minimum of $35 and a maximum of $75 per tax year. za http://www.ccusatax.com/#filing When should I expect my refund check? The U.S. Tax filing date is April 15 of each tax year. Typically, U.S. authorities will take 8-14 weeks to process returns…if all goes well. A reasonable expectation is receipt of your refund check by August 15 but this depends on how quickly you get us your W-2 forms and how quickly you respond to our questionnaire. The 8-14 week turn-around time is an approximation only. http://www.ccusatax.com/#tax Tak więc nie wiem w czym ich wyjątkowość....A jesteś pewien że poczynią wszelkie starania, żeby odzyskać ile się da, czy poprzestaną na odzyskaniu podatku za kwotę wolna (3300USD)??? I jeszcze jedno, bo jak dobrze pamiętam to byłeś w US po raz pierwszy,a na wiosnę nie było na forum równie "mondrego" jak ty, to wiedz że to iż twój pracodawca współpracuje z CCUSA nie ma tu nic do rzeczy, ponieważ w tej kwestii CCUSA z twoim pracodawcą kontaktować się nie musi, bo wszelkie dokumenty będziesz miał Ty :] Jak napisał kiedyś Lec - niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek1122 Napisano 17 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 dostałes już primm papiery do zwrotu podatku? Jeszcze nic nie przysłali, ale trzeba już sie rozglądać za jakąś firmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.