jok Napisano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2007 Tak więc nie wiem w czym ich wyjątkowość....A jesteś pewien że poczynią wszelkie starania, żeby odzyskać ile się da, czy poprzestaną na odzyskaniu podatku za kwotę wolna (3300USD)???I jeszcze jedno, bo jak dobrze pamiętam to byłeś w US po raz pierwszy,a na wiosnę nie było na forum równie "mondrego" jak ty, to wiedz że to iż twój pracodawca współpracuje z CCUSA nie ma tu nic do rzeczy, ponieważ w tej kwestii CCUSA z twoim pracodawcą kontaktować się nie musi, bo wszelkie dokumenty będziesz miał Ty :] Jak napisał kiedyś Lec - niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.... Po pierwsze nigdzie nie napisałem że rozliczenie podatkowe z CCUSA jest jakieś wyjątkowe Po drugie po organizacji wyjazdu nie mam powodu podejrzewać, żeby rozliczyli mnie nierzetelnie Po trzecie mój pracodawca wyśle W-2 bezpośrednio do CCUSA Tax Office w USA, a nie do mnie (tak samo umówiłem się w drugiej pracy) Po czwarte napisałem, że JA wybrałem to rozliczenie, a nie że komuś je rekomenduje
Jarek1122 Napisano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Lutego 2007 Formularz W2 dotarł już do mnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.