dzikidzik Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Witam, Uprzejmie proszę o poradę Wybieram się ponownie na W&T, w to samo miejsce gdzie byłam roku temu. A zatem nie muszę zdawać się na biuro w kwestii pracodawcy (uff). I pojawił się dylemat - wiadomo, że zależy mi na oszczędnościach, więc opcja "własny pracodawca" i samemu chcę kupić bilet. W zeszłym roku byłam z BTC, nie było tanio, ale sprawdzili się, zaufałam im jako kompletny żółtodziób i nie zostałam wykiwana. Myślałam więc o powtórce z rozrywki i pojechaniu z nimi w tym roku też. Koszty wyszły mi ok. 2500 zł + Sevis + wiza + bilet. Ale natrafiłam też na ofertę Guliwera i tu jest tylko 2099zł (bez dopłaty za Sevis) +wiza + bilet. Wyglądają na wiarygodnych. Mam więc pytanie: co byście zrobili na moim miejscu? Można Guliwerowi zaufać? A może jeszcze inne biuro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
agatenka Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 Może weź pod uwagę jeszcze Almatur – są jednym z najtańszych biur i bilety mają również w bardzo dobrych cenach. Zadzwoń zapytaj się ile dokładnie kosztuje program. Na ich stronie http://www.almatur.pl/workandtravel_usa.php jest napisane że w&t kosztuje 515$ pewnie plus wiza, sevis no i oczywiście bilet. Ja jechałam z nimi mając swojego pracodawcę i byłam bardzo zadowolona. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoHaF Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 hej ja mam właśnie ten sam dylemat.. bo patrze patrze a tu oferta Guliwera.. 2099 zl bez wpisowego bez innych doplat nawet za sevis, jaki jest w tym haczyk??? nie wierze ze to jest niby taniej. moze ktos mnie oswieci ?? Almatur : 445 zl wpisowe + 560/560$z ciee w zaleznosci kiedy zapis na program + bilet (jak dla mnie ekstra znajduja)+ sevis, wiza < caly czas mowa o wlasnym pracodawcy> to co wybrac? BTC bym odradzala - drogie bilety a za program sam tez drozej.. wiec jak dla mnie odpada Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniade Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 Hej. Ja rok temu mialam też taką sytuacje ze mialam juz pracodawce i zglosilam sie do Guliwera. Nie ma w tym zadnych jakis oplat ukrytych. Na dodatek zapisalam sie pod koniec marca i trafilam jakby na last minute i zaplacilam im jeszcze o (nie pamietam dokladnie) około 100 dolcow mniej. bilet tez sama sobie zalatwilam. A jeszcze w tym roku maja oferte ze jak nie dostaniesz wizy to zwracaja cala kase. Polecam Bardzo. W tym roku tez jade z nimi tylko ze oferte mam od nich. mam nadzieje ze nie pozałuje:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
izabela-karabela Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 Biuro Student Point: OPCJA SELF- ARRANGED 350 PLN - opłata serwisowa 420 USD - opłata za program 116 USD - ubezpieczenie (4 miesiące) 35 USD - Sevis bilet lotniczy - MOŻESZ KUPIĆ SAM !!! ja bylam w tamtym roku z ta opcja i wyszlo mnie w sumie cos kolo 4300zl (w tym juz z biletem ktory kupilam sama 2000zl z BA). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 swojego czasu jeszcze 2 firmy porownywalem: go2usa - www.go2usa.pl oplaty 499 pln i 449 usd foster - www.jobster.pl oplaty 600 pln i 459 usd sa to 2 najtansze firmy na rynku oprocz almaturu Link to comment Share on other sites More sharing options...
fk4 Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 www.campus.pl najtansze bilety jak masz pracodawce to lux wszytsko wydzie ok 4.600 zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
CCUSA Rep Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 W Twojej sytuacji proponowałabym Ci opcję Independent w CCUSA. Opłata programowa, w zależności od tego na jak długo wykupiłbyś ubezpieczenie (3 lub 4 miesiące), wynosi $ 680 lub $ 735. Co do biletu możesz skorzystać z naszych ofert lotów z Lufthansą, ale możesz jednocześnie kupować bilet na własną rękę i nie żądamy za to żadnych dodatkowych opłat. Dodatkowo możesz wziąć teraz udział w Walentynkowej Promocji, gdzie jest do wygrania 5 darmowych biletów do USA. Po szczegóły zapraszam na stronkę CCUSA Link to comment Share on other sites More sharing options...
uczestniczka Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 BTC jest oki. koszt w sumie na selfa z wlasnym biletem to 2550 to bardzo tanio!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.