peaceania Napisano 1 Maja 2008 Zgłoś Napisano 1 Maja 2008 Ja nigdy nie mam problemu z przewozeniem soczewek kontaktowych w bagazu podrecznym (tez wole miec przy sobie). Przewozilam juz nawet wiecej niz 3 pary...zostawiasz w oryginalnym opakowaniu i do foliowej torebki i nie powinno byc problemu. Ja nawet pudelko i male butelke plynu zawsze mam w bagazu podrecznym (tak na wszelki wypadek jak byloby potrzebne) i jest ok na lotniskach.
Gość alik Napisano 1 Maja 2008 Zgłoś Napisano 1 Maja 2008 plyn do soczewek tanszy? a nie trzeba na niego oczywiscie recepty? :)
peaceania Napisano 1 Maja 2008 Zgłoś Napisano 1 Maja 2008 Nie recepty nie potrzebujesz. A plynny mozna kupic normalnie w takim sklepie jak Kmart czy Target...nawet nie musisz sie fatygowac do drug store. A tansze sa i to sporo. Za takei opakowanie co mnie w polsce 50zl kosztuje tam kupie za jakie $9 wiec roznica jest spora i zapasu z Polski nie warto targac.
Adam_s Napisano 1 Maja 2008 Zgłoś Napisano 1 Maja 2008 Dzięki za odpowiedź. Orientujesz się może jak to jest z zakupem soczewek w sklepach internetowych w USA. Z tego co widziałem nie są wymagane żadne recepty, tylko należy podać nazwisko pacjenta. Dokonywałaś może takich zakupów ? jeżeli tak to które sklepy mogłabyś polecić ?
peaceania Napisano 1 Maja 2008 Zgłoś Napisano 1 Maja 2008 No wlasnie fajne jest to ze w sklepach internetowych nie trzeba miec recepty. Polecic moge ci juz uprzednio wspomnie http://www.1800contacts.com/ jest duzy wybor soczewek i moim zdaniem tez dobre ceny (w porownaniu z Polskimi to napewno). A zakupy robi sie bardzo szybko i przyjemnie
~Halisia~ Napisano 2 Maja 2008 Zgłoś Napisano 2 Maja 2008 Czy wystarczy zwykłe konto w banku,aby dokonać przelewu?
peaceania Napisano 2 Maja 2008 Zgłoś Napisano 2 Maja 2008 W USA w wiekszosci sklepow internetowych placi sie kartami kredytowymi i debetowymi...bardzo prosta metoda, wystarczy wpisac numer na karcie i jej date wygasniecia. Tak zawsze wszystko kupuje online. Przelewy jako forma zaplaty chyba tam nie jest zbyt poplurana forma zaplaty. Sama nigdy nie probowalam ale moj ojciec ostanio mial wlasnie z tym problem przy zaplacie za hotel w Bostonie...ostatecznie zaplacil karta wiec chyba nic z tego nie wyszlo.
~Halisia~ Napisano 2 Maja 2008 Zgłoś Napisano 2 Maja 2008 W USA w wiekszosci sklepow internetowych placi sie kartami kredytowymi i debetowymi... Dzięki,właśnie chodziło mi o kartę debetową.
Adam_s Napisano 25 Maja 2008 Zgłoś Napisano 25 Maja 2008 Znalazłem taki sklep z soczewkami: http://www.aclens.com ceny w przypadku moich soczewek dużo niższe niż na 1800contacts.com, czy dokonywał ktoś już może zakupów w tym sklepie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.