Skocz do zawartości

Czy mozna paczka przeslac do polski pistolet?

lu2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chce wyslac do polski pistolet z 1850 roku na proch, moge go rozlozyc ale czy mozna go wyslac zwykla paczka morska lub lotnicza do polski? (A moze Fedex ?) czy mi tego nie cofna? nie rozpruja paczki? nie aresztuja?:)

Napisano

Men, mojego znajomego kupel wysylal cos podobnego do polski i doszlo.Ale tez slyszalem ze ktos inny wysylal tez paczka do polski i mu cofneli i mial przez to duze klopoty :shock: :shock: :shock:

pozdrawiam

Napisano
czyli problem mialby wysylajacy pistolet a nie odbierajacy?

A dlaczego odbierający przesyłkę miałby mieć w ogóle problem? To byłby wówczas wspaniały sposób na u[beeep]enie kogoś - wysłać mu w paczce 10 deko marihuany lub bombę własnej konstrukcji :)

Napisano
czyli problem mialby wysylajacy pistolet a nie odbierajacy?

A dlaczego odbierający przesyłkę miałby mieć w ogóle problem? To byłby wówczas wspaniały sposób na u[beeep]enie kogoś - wysłać mu w paczce 10 deko marihuany lub bombę własnej konstrukcji :)

pytam bo czytalam o przypadku gdy odbierajacy paczke z narkotykami poszedl siedziec. A zostal aresztowany w momencie odbierana przesylki.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Idz do Polmerow albo Domy i w paczce morskiej razem z jakimis ciuchami wyslesz to bez zadnych problemow (powiedz ze ciuchy wysylasz) przypadkie nie mow ze guna wysylasz tez :lol:

Napisano

wiem ze fedexem (albo ups-em - nie pamietam) da sie wyslac - jest za to jakas dodatkowa oplata, ale wszystko masz legalnie itp - poszperaj na stronach przewoznikow

Napisano
wiem ze fedexem (albo ups-em - nie pamietam) da sie wyslac - jest za to jakas dodatkowa oplata, ale wszystko masz legalnie itp - poszperaj na stronach przewoznikow

sprawdzalam juz na stronie fedexu - mnie mozna legalnie wyslac zadnej broni ani nawet jej czesci... tak jest w regulaminie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...