coldsauce Napisano 27 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2007 Witam...chce odzyskac podatek bezposrednio z taxback.com...mam juz formularz "Us Tax Package"...i z tego co zrozumialem musze go wydrukowac i podpisac w odpowiednich miejscach...dolaczyc do niego kopie ssn i w2...i wyslac do najblizszego biura taxback...czyli w moim przypadku do Wawy....i to wszystko?...ktos cos wie na ten temat..?....Pzdr.
krótka Napisano 28 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2007 szczerze? też chcialabym znac odpowiedz na te pytania:) ale mam jeszcze jedno - ile kosztuje korzystanie z pomocy taxback.com ?? pobieraja jakis procent odzyskanego podatku dla siebie?
agatenka Napisano 28 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2007 Ja wam od razu odradzam. Po pierwsze - Do tej pory nie odzyskałam części podatku z 2005r. Po drugie - Są bardzo drodzy Po trzecie – bardzo ciężko się z nimi dogadać i coś załatwić
coldsauce Napisano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Napisano 28 Lutego 2007 Hmm...dzieki za opinie...slyszalem podobne...dlatego zaczynam sie zastanawiac...wiec moze inaczej...jaka firme byscie polecali..?...za wszelkie info bede wdzieczny...pzdr.
jacek2222 Napisano 14 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2009 jeśli chodzi o ten cały taxback.com to ja kilka razy korzystalem z ich pomocy. Do tanich nie należą, ale za każdym razem otrzymywałem zwrot. Jednak to co mi się nie podoba to opłaty jakie pobierają. Informują Ciebie ze bedzie to 10% uzyskanego podatku. Ale kiedy juz jest czek, nie przesyłaja go do Ciebie tylko od od razu oferuja przelew bakowy, kilka opcji a oplaty za sam przelew to $25 -$50 za transfer!!! Wszystko uzależnione w jakiej walucie, na jakie konto, w którym kraju!! Paranoja!! Poza tym zliczając to co się ostatecznie dostanie, prowizję i przelew ciągle brakuje do kwoty ktora brakuje na czeku!! Po rozmowie z nimi, wytlumaczyli mi ze oni w Irlandii musza jakis podatek zaplacic za odzyskakanie mojego podatku! NIE polecam tego biura!! W tym roku próbuje rozliczyć sie samodzielnie ale ciężko mi to idzie... :-(((
Kalifornikejszyn Napisano 17 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2009 Oj jeśli chodzi o taxback to naprawdę odradzam tą firmę jest beznadziejna i droga na początku kiedy chcą pozyskać klienta wydzwaniają do ciebie, ale jak po wysłaniu dokumentów masz jakieś pytania to już ciężko jest się z kimkolwiek skontaktować, nie mówiąc już o złodziejstwie jakie uprawiają i o kosztach, o których nie informują jak np 50 dolarów za przelew międzynarodowy. Ja po poczytaniu tego forum zdecydowałem się w tym roku na www.zwrotpodatku.pl sporo ludzi poleca tą firmę i z góry wiadomo ile zapłacisz.
Anka80 Napisano 11 Września 2009 Zgłoś Napisano 11 Września 2009 jeśli chodzi o ten cały taxback.com to ja kilka razy korzystalem z ich pomocy. Do tanich nie należą, ale za każdym razem otrzymywałem zwrot. Jednak to co mi się nie podoba to opłaty jakie pobierają. Informują Ciebie ze bedzie to 10% uzyskanego podatku. Ale kiedy juz jest czek, nie przesyłaja go do Ciebie tylko od od razu oferuja przelew bakowy, kilka opcji a oplaty za sam przelew to $25 -$50 za transfer!!! Wszystko uzależnione w jakiej walucie, na jakie konto, w którym kraju!! Paranoja!! Poza tym zliczając to co się ostatecznie dostanie, prowizję i przelew ciągle brakuje do kwoty ktora brakuje na czeku!! Po rozmowie z nimi, wytlumaczyli mi ze oni w Irlandii musza jakis podatek zaplacic za odzyskakanie mojego podatku! NIE polecam tego biura!! W tym roku próbuje rozliczyć sie samodzielnie ale ciężko mi to idzie... :-((( Hej, ja tez korzystalam z ich uslug i raczej bylam zadowolona. sprawnie poszlo i taka jedna pani wszystko mi wyjasniala krok po kroku. te oplaty przelewowe sa faktycznie duze, ale od moich znajomych wiem, ze inne firmy maja to samo - albo trzeba w nieskonczonosc czekac na przelew z banku, a tu sie chce miec wszystko z glowy w koncu. doradzam p oczekac az beda dwa zwroty - stanowy i federalny i w jednym przelewie dostac kase, wtedy tylko raz mozna placic te 20 dolcow. ja tak zrobilam! ;P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.