Pipszol Napisano 12 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2004 Witam w ubieg3ym roku mia3em okazje zwiedzia Stany. W tym roku równie? chcia3bym wyjechaa, ale do pracy nie wiem, od czego zacząa. Mój angielski jest na średnim poziomie tzn. dogadam sie powoli. Jestem pe3noletni ucze sie w technikum czy jest jakiś program, który móg3by mi pomóc wyjechaa do pracy w USA.
Smeagol Napisano 12 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2004 Z tego co sie orientuje to wszystkie programy z mo?liwością pracy (wizy J-1 i H2B) są przeznaczone dla studentów. W Twoim wypadku pozostaje wiza turystyczna i praca na czarno. Standardowo Chicago lub New York.
Pipszol Napisano 12 Lutego 2004 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2004 Spoko tylko to mi zostaje no w3aśnie praca na czarno a jak ją znaleśa ktoś musi mi pomóc i gdzie jej szukaa jak z Polski moge to zrobia mo?e jakies serwisy pomó?cie
mancir Napisano 16 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2004 No na czarno to ja znam 2 drogi, które są najprostsze. Albo ktoś znajomy Ci za3atwia albo rozgladasz sie za nia na miejscu. Przez internet niestety latwiej znalezc prace legalna ale na czarno tez mozna czasami cos wyhaczyc. Latwo tez mozna znalezc cos u Polaka, ale musisz pamietac ze moze Cie wyrolowac albo przynajmniej z po3owy pensji Cie oskubie.
Raasp Napisano 17 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2004 [..] gdzie jej szukaa jak z Polski moge to zrobia mo?e jakies serwisy pomó?cie moze tutaj nawiazesz z kims kontakt http://www.bazarynka.com/
Raasp Napisano 29 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2004 dla zainteresowanych, moze juz znacie, ktos polecil mi jeszcze jedna stronke z ogloszeniami http://www.ny.pl
Chomik Napisano 15 Marca 2004 Zgłoś Napisano 15 Marca 2004 Gwoli scislosci - wyjazd w oparciu o wize H2B jest mozliwy takze dla osób tylko ze srednim wyksztalceniem... Dodatkowym wymaganiem jest ukonczenie 20-ego roku zycia! Ale limit przyznawanych wiz H2B w tym roku fiskalnym zostal wyczerpany i obecnie (wlasciwie to od 1 kwietnia...) mozna skladac petycje o wyjazd po 1 pazdziernika br. Pozostaje - turystycznie do pracy... :wink: Pozdrawiam, DAWID
Chomik Napisano 16 Marca 2004 Zgłoś Napisano 16 Marca 2004 Zeby jeszcze bardziej uscislic - srednie wyksztalcenie, czyli zdany egzamin maturalny... Internship jest dla osób studiujących lub uczących sie w szko3ach pomaturalnych, minimum 2-letnich. Natomiast udzial w programie W&T jest mozliwy dla osób od 18-ego roku zycia, uczniów oraz studentów: szkó3 wy?szych, podyplomowych, szkó3 licencjackich, szkó3 pomaturalnych, studiów zawodowych, "college" jezykowych, etc., m.in. 2-letnich, uznawanych przez Ministerstwo Edukacji Narodowej. Pozdrawiam, DAWID P.S. Pomylilem sie w poprzednim poscie - przy wizie H2B wymagane jest ukonczenie 18-ego (a nie 20-ego) roku zycia (i co najmniej srednie wyksztalcenie)... Ukonczenie 20. lat to warunek uczestnictwa w programie Professional Career Training (+ przynajmniej 2 lata nauki lub praktyki po ukonczeniu szko3y średniej). Teraz chyba wszystko juz w porzadku, przepraszam za pomylke... :oops:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.