michaelt Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Mam pytanie.Foster organizuje wyjazd w tym roku na H2B.Przegladajac oferty innych firm bardzo dziwi mnie cala procedura tej firmy i cena za program.Wszystko oczywiscie jest na korzysc klienta i wlasnie to jest dziwne.Wyjazd na koniec maja na Floryde.koszt programu tylko 2400 zlotych plus bilet.Nie ma interview z pracodawca amerykanskim ,jest rozmowa telefoniczna z kobitką z biura(po angielsku).Generalnie w wiekszosci biur koszty sa duzo wieksze (YEC- 1850$ +400zl,Emakopol-2100$ +799zl)Sa rozmowy z pracodawdcami na ktorych mozna zwyczajnie odleciec . tutaj jest wszystko za łatwe.Czy moze powodem jest etat jakim dysponuja HOUSEKEEPER.Jesli ktos orientuje sie czym to jest spowodowane prosze o odpowiedz.moze owe biuro ma znikomy procent uzyskiwania wizy H2B.(wiarygodnosc jako biuro).Prosze o info.pozdrawiam .i dziekuje.
Chomik Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Nah, o wiarygodnosc tego biura bym sie nie martwil. Wyjazd faktycznie skandalicznie tani... Nie moge znalezc tej oferty na stronie Fostera. Moze to kwestia terminu? Maj do-? Wrzesnia? Pazdziernika? Moze to wlasnie kwestia oferty? Nikt by nie pojechal na stanowisko housekeepera za 1850 czy 2100 USD...
michaelt Posted March 9, 2007 Author Report Posted March 9, 2007 oferta jest na stronie www.jobster.pl.dalej wchodzisz w "praca", i jeszcze raz praca z linkiem "USA" z dwoma opcjami W&T i seasonal work-H2B. Rozumiem ze dac sobie spokój a co z wizytą u konsula ,na housekeeper-ów konsul patrzy inaczej,Ten pracodawca podobno zlozyl oferte Fosterowi 1-y raz
Chomik Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Rozumiem ze dac sobie spokój a co z wizytą u konsula ,na housekeeper-ów konsul patrzy inaczej,Ten pracodawca podobno zlozyl oferte Fosterowi 1-y raz Wiesz, oferta jest malo ciekawa, musisz dodatkowo zaplacic za ubezpieczenie, wyjazd na 6 miesiecy, zarobki... no takie jak to w housekeepingu. Czy masz sobie dac z tym spokoj? Nie wiem, zalezy PO CO chcesz jechac. Dla poznania Stanow? Opcja niezla, wyjazd tanszy niz w innych biurach. Dla pieniedzy? Wybierz cos innego. Dla dostania sie do USA, a potem cos wymyslisz? :wink: Moze byc. Praca kiepska, zdajesz sobie z tego sprawe... Nie sadze, ze konsul mialby "inaczej" patrzyc na housekeeperow. Oferta jest oferta, wiza H2B jest konkretna wiza pracownicza, zatem wizyty u konsula bym sie raczej nie bal.
michaelt Posted March 10, 2007 Author Report Posted March 10, 2007 mam kolejne pytanie do Was.Firma (w usa)zlozyla dopiero pierwszy raz takowa petycje o wize H2B.Dzis sie dowiedzialem. o tym .W biurze powiedzieli mi zebym sie jeszcze wstrzymal ze wszystkim bo nie maja odpowiedzi z urzedu pracy w stanach.Czy istnieje prawdobodobienstwo ze firma nie przejdzie wszelkich wymogow,teoretycznie pewnie tak.ale jesli pracodawca sie stara o ludzi do pracy to zakladam ze wie jakie wymogi musi spelnic.Moze ktos spotkal sie z przypadkiem "skasowania "wyjazdu z przyczyn bedacych po stronie pracodawcy.Zaznaczam ze firma robi to 1-y raz.
michaelt Posted March 11, 2007 Author Report Posted March 11, 2007 Mam pytanie odnosnie kasyna w mohegan sun,jak z interview ???.Czy ciezko jest je przejsc ,czy pracodawcy maja jakies specjalne wymagania. Zapewne powtarzam sie z pytaniem ale nie moge znalezc odpowiedzi na to konkretne pytanko.Prosze ,jesli ktos przechodzil i byl w mohegan sun ,niech napisze pare slow.Czy byly przypadki niezakwalifikowania sie ? Dziekuje
misiek23 Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 witam Michaelt!!! Mam taki sam dylemat i nie wiem dokonca jak wyglada wlasnie to interview ale w tym tygodniu zapisuje sie wraz z kolega na h2b do mohegana ... jesli wybierasz sie tam to odpisz na jakie stanowisko i z jakiej firmy :?: :?: :?:
michaelt Posted March 20, 2007 Author Report Posted March 20, 2007 zrezygnowałem z Mohegan sun, warunki sa nie do przyjecia ,generalnie wiecej niz pewne ze stracisz 799 zl i 200$ .Oni nawet nie wiedza ile miejsc maja, ile moga przyjac .zapisuja jak leci bo i tak maja czysty zysk z kazdego klienta.Poza tym z racji ze jestem z łódzkiego dzwonie do biura do Łodzi a facet odbiera i mowi "No" ,-dziadostwo nic wiecej.czekam na inne oferty Foster zawiesil procedure na Floryde z powodu problemow w Urzedzie Pracy.jesli nie na wiosne to na jesien,ale nie z emakopolem.Przegladajac forum 2 lata wstecz doczytalem sie ze bardzo wiele ludzi bylo 100% pewnych o przejsciu interview czy to z mohegaun czy foxwood itd i po 3 tyg wielki zawod ,niestety odzrzycony/a i po kasie ,lepiej chyba wybrac cos tanszego.
Flame of Udun Posted March 21, 2007 Report Posted March 21, 2007 z tego co mi wiadomo, limit wiz (a raczej wydanych petycji) H2B na to polrocze wlasnie zostalo wyczerpane. Podobno jest mase pracodawcow w USA ktorzy zostana na lodzie... kiepsko to dla nich wyglada. Nie dosc ze Urzedy pracy wolno pracowaly to jeszcze te limity na wizy :?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.