MichalKrakow Napisano 11 Marca 2007 Zgłoś Napisano 11 Marca 2007 Izabela ma racje, najpierw trzeba postarac sie i w jak najlepszy sposob wykorzystac swoje umiejetnosci negocjacyjne. Ja tez konczylem prace w ostatni dzien sierpnia ale uczciwie uprzedzilem o tym juz w lipcu. Powodem byl uwalony egzamin oczywiscie! Strzezcie sie trudnych egazaminow po WAT...nic sie nie umie po powrocie ze stanow!!! UUUUUUUAAAAAAAAAAA!!! tylko dolary, imprezy i piwo butelkowane!! hihi : )
martinsen Napisano 12 Marca 2007 Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 ej ..ja pierwszy raz wyjezdzam na wat ...ale bilet kupuje sobie sam .......i tak mi sie wydaje ze to chyba najlepsze rozwiazanie bo w tedy jest sie panem wlasnego losu i nie jest sie skazanym na łorkendtravelowych wyzyskiwaczy.......i mozna sobie oprzebukowac bilet kiedy sie chce ....no i chyba taniej wychodzi??????/ nie???...albo sie myle:P no nie wiem jeszcze w tym doswiadczenia nie mam ...ale chce kupic bilet w najblizszym czasie czyli w polowie marca ......czy to juz nie za pozno na jakies dobre okazje i tani bilet ...jesli chce wyleciec pod koniec maja ..gdzies tak 30 lub 31 maj ? jak to jes?
izabela-karabela Napisano 12 Marca 2007 Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 wracajac do tematu wczesniejszego powrotu- CHOMIK - wydaje mi sie ze kontrakt podpisany przez Ciebie i biuro do czegos zobowiazuje wiec nie mozesz ot tak sobie zrezygnowac, inna sytuacja jest jesli dogadasz sie ze swoim pracodawca, to wtedy wszystko jest w porzadku jak to pisalam wczesniej. oczywiscie inna sytuacja jest w przypadku drugiej pracy, tam mozesz rezygnowac kiedy chcesz, ale jesli masz kontrakt (pierwsza praca tzn priorytetowa)- to niestety moga to wykorzystac przeciwko Tobie, ze nie wywiazales sie z umowy i narobic balaganu Ci w sevisie i problem z ponownym wjazdem do usa. a jesli chodzi o bilety- MARTINSEN- oczywiscie ze lepiej kupic sobie samemu bilet: 1- jest taniej, 2- nie ma problemu przy ewentualnej zmianie terminu powrotu. niestety tak to jush jest z tymi biurami, ja rowniez mialam konflikt z biurem o to podczas mojego pierwszego wyjazdu dlatego za drugim razem kupilam bilet sama pozdrawiam :tancze:
Chomik Napisano 13 Marca 2007 Zgłoś Napisano 13 Marca 2007 CHOMIK - wydaje mi sie ze kontrakt podpisany przez Ciebie i biuro do czegos zobowiazuje wiec nie mozesz ot tak sobie zrezygnowac, inna sytuacja jest jesli dogadasz sie ze swoim pracodawca, to wtedy wszystko jest w porzadku jak to pisalam wczesniej. Nigdy nie zachecalem nikogo, aby po prostu spakowal zabawki i nawet nie poinformowal o odejsciu. Napisalem, iz nie wierze, aby pracodawca kontynuowal szantazowanie owych znajomych, gdyby poprosili go o pismo, w ktorym stwierdza, ze ich nie pusci do domu. Uwazasz, ze wciaz by machal szabelka i grozil deportacja/SEVISem i Bog wie czym jeszcze? Stawiam dolary przeciw orzechom, iz nawet by nie pisnal slowka. :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.