maniak Napisano 12 Marca 2007 Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 Witam Jestem w Chicago od dwoch miesiecy i nie moge znlaezc stalej pracy. Jak cos znalazlem to byly problemy z wyplata pieniedzy. Jestem legalnie, znam angielski do porozumienia, mam samochod. Prosze o jakakolwiek pomoc. Pozdrawiam Maniak
m4verick Napisano 12 Marca 2007 Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 WitamJestem w Chicago od dwoch miesiecy i nie moge znlaezc stalej pracy. Jak cos znalazlem to byly problemy z wyplata pieniedzy. Czyli pracowales u polaczkow, no to normalne ze nie zaplacili za robote a jak placili to pewno spozniali sie z kazdym czekiem. Jak chcesz pracowac za normalne pieniadze albo przynajmniej placone na czas bez zadnego proszenia sie o czeka to pracuj u amerykancow i trzymaj sie z daleka od naszych (jesli chodzi o biznesy). Polecam http://chicago.craigslist.org w dziale Jobs znajdziesz cos ciekawego, szczegolnie, ze spikasz po engliszu i masz kwity. Z tej strony wielu znajomych i ja sam znalazlem super prace Ta stronka jest chyba najwieksza strona z roznymi ogloszeniami w internecie jaka kiedykolwiek widzialem.
maniak Napisano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 Wielkie dzieki za ta strone. W sumie to wreszcie zaplacili ale nerwow bylo bardzo duzo. A jaka prace na poczatek bys polecil. Zadnego doswiadczenia nie mam wiec nie wiem za bardoz czego szukac.
m4verick Napisano 12 Marca 2007 Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 Rozumiem, ze kontraktorki juz masz dosc. To moze poszukaj w szapie jakiejs (manufacturing jobs). Tam doswiadczenie jakotakiego nie trzeba, a przynajmniej na glowe ci nie bedzie padalo i stale godziny, weekendy wolne. Ta strone sprawdzaj codziennie, bo te posty sa publikowane codziennie, albo kilka razy dziennie nawet.
maniak Napisano 12 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 Ok. Bede sprawdzal codziennie. Kontraktorka w sumie tez mowe byc. Ale lepiej zeby byla praca pod dachem.
karus Napisano 12 Marca 2007 Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 a tak moze troszke z innej bajki.... opłaca się w stanach jeszcze siedziec dla kasy?? rozumie W&T wiadomo zabawa jakaś tam jeszcze kasa ale jakby miał pracowac za $10 nielegalnie to chyab wolałbym UK czy irlandię? moze się myle...
rypson Napisano 13 Marca 2007 Zgłoś Napisano 13 Marca 2007 www.ogloszenia-us.com lub www.bazarynka.com tam moze cos znajdziesz...
maniak Napisano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 2007 Akurat ja jestem tutaj legalnie na zielonej karcie. A tak wogle to nie oczekuje ogromych pieniedzy. Chcem po prostu normalnie zyc.
rypson Napisano 13 Marca 2007 Zgłoś Napisano 13 Marca 2007 szczerze mowiac to nie rozumiem jak mozna nie znalezc pracy w takich metropoliach jak chicago czy nowy jork....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.