Skocz do zawartości

Work & Travel ale nie do konca...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

na wakacje (lipiec sierpien) planuje wyjazd do znajomego Amerykanina

popracowac troche i zarobic na kontynuacje studiow (niestety 5500zl rok)

bede mial zalatwiony przez niego przelot i zakwaterowanie w Denver.

moje pytanie:

jak najlepiej to zalatwic zeby dostac wize na okres 3miesiecy z pozwoleniem na prace?

rozwazam wyjazd work & travel, ale....

-wiekszosc firm nie pozwala na indywidualne zalatwianie sobie przelotow

-koszt tego bez przelotow wynosi ok 2500zl co tez nie jest malo.

jezeli ktos moze mi pomoc seredcznie dziekuje i pozdrawiam

wszelkie pomysly mile widziane !!!

Groh

Napisano

Jesli chodzi o wyjscia: jedyne obejscie tych oplat (za WT) to wiza turystyczna. Jednak jesli on Ci funduje bilet i zakwaterowanie to koszty twoje drastycznie spadaja. Wybierze po prostu firme ktora umozliwia Ci wykup w3asnego biletu.

F

PS postuj tylko w jednym forum.- tamten skasowalem

Napisano

dzieki za pomoc

wlasnie dostalem maila ze do konca stycznia da rade wystawic papier

ze mam tam prace nagrana.

teraz przegladam polksich partnerow CIEE kto z nich umozliwia zakup biletu na wlasna reke.

jak juz sie zdecyduje, oni mi dadza dokument ktory musze przeslac do mojego "pracodawcy" i on go wypelnia i zwraca. to faxem powinno chyba(?) sorki za nieprzemyslane pytania ale nie mam dostepu do neta nonstop i tak pisze gdzie popadnie w poszukiwaniu informacji

pozdraiwam

Groh

Napisano

Grohu,

Krotka pilka: legalnie - tylko Work&Travel... Wszystko jedno (czyli nielegalnie) - turystyczna, pamietaj jednak, ze jej przyznanie to loteria!

I nie samym CIEE zyje czlowiek... :wink:

Napisano

jecha3am z Fostera(org. CENET) i mialam swojego pracodawce i swój bilet lotniczy. wszystko poszlo szybko i g3adko a co najwa?niejsze w terminie.

pozdrawiam :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...