Groh Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 witam na wakacje (lipiec sierpien) planuje wyjazd do znajomego Amerykanina popracowac troche i zarobic na kontynuacje studiow (niestety 5500zl rok) bede mial zalatwiony przez niego przelot i zakwaterowanie w Denver. moje pytanie: jak najlepiej to zalatwic zeby dostac wize na okres 3miesiecy z pozwoleniem na prace? rozwazam wyjazd work & travel, ale.... -wiekszosc firm nie pozwala na indywidualne zalatwianie sobie przelotow -koszt tego bez przelotow wynosi ok 2500zl co tez nie jest malo. jezeli ktos moze mi pomoc seredcznie dziekuje i pozdrawiam wszelkie pomysly mile widziane !!! Groh
Flame of Udun Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 Jesli chodzi o wyjscia: jedyne obejscie tych oplat (za WT) to wiza turystyczna. Jednak jesli on Ci funduje bilet i zakwaterowanie to koszty twoje drastycznie spadaja. Wybierze po prostu firme ktora umozliwia Ci wykup w3asnego biletu. F PS postuj tylko w jednym forum.- tamten skasowalem
Groh Napisano 4 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 dzieki za pomoc wlasnie dostalem maila ze do konca stycznia da rade wystawic papier ze mam tam prace nagrana. teraz przegladam polksich partnerow CIEE kto z nich umozliwia zakup biletu na wlasna reke. jak juz sie zdecyduje, oni mi dadza dokument ktory musze przeslac do mojego "pracodawcy" i on go wypelnia i zwraca. to faxem powinno chyba(?) sorki za nieprzemyslane pytania ale nie mam dostepu do neta nonstop i tak pisze gdzie popadnie w poszukiwaniu informacji pozdraiwam Groh
Flame of Udun Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 jak juz sie zdecyduje, oni mi dadza dokument ktory musze przeslac do mojego "pracodawcy" i on go wypelnia i zwraca. to faxem powinno chyba tak - moze byc faksem. F
Chomik Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 Grohu, Krotka pilka: legalnie - tylko Work&Travel... Wszystko jedno (czyli nielegalnie) - turystyczna, pamietaj jednak, ze jej przyznanie to loteria! I nie samym CIEE zyje czlowiek... :wink:
Flame of Udun Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 I nie samym CIEE zyje czlowiek... :wink: hehe dokladnie tak jest pare inncyh firm ktore tez CI ds'a za3atwi szybko. Z CIEE czasami sa problemy z "predkoscia". F
Evrin Napisano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2005 jecha3am z Fostera(org. CENET) i mialam swojego pracodawce i swój bilet lotniczy. wszystko poszlo szybko i g3adko a co najwa?niejsze w terminie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.