Groh Posted January 4, 2005 Report Posted January 4, 2005 witam na wakacje (lipiec sierpien) planuje wyjazd do znajomego Amerykanina popracowac troche i zarobic na kontynuacje studiow (niestety 5500zl rok) bede mial zalatwiony przez niego przelot i zakwaterowanie w Denver. moje pytanie: jak najlepiej to zalatwic zeby dostac wize na okres 3miesiecy z pozwoleniem na prace? rozwazam wyjazd work & travel, ale.... -wiekszosc firm nie pozwala na indywidualne zalatwianie sobie przelotow -koszt tego bez przelotow wynosi ok 2500zl co tez nie jest malo. jezeli ktos moze mi pomoc seredcznie dziekuje i pozdrawiam wszelkie pomysly mile widziane !!! Groh
Flame of Udun Posted January 4, 2005 Report Posted January 4, 2005 Jesli chodzi o wyjscia: jedyne obejscie tych oplat (za WT) to wiza turystyczna. Jednak jesli on Ci funduje bilet i zakwaterowanie to koszty twoje drastycznie spadaja. Wybierze po prostu firme ktora umozliwia Ci wykup w3asnego biletu. F PS postuj tylko w jednym forum.- tamten skasowalem
Groh Posted January 4, 2005 Author Report Posted January 4, 2005 dzieki za pomoc wlasnie dostalem maila ze do konca stycznia da rade wystawic papier ze mam tam prace nagrana. teraz przegladam polksich partnerow CIEE kto z nich umozliwia zakup biletu na wlasna reke. jak juz sie zdecyduje, oni mi dadza dokument ktory musze przeslac do mojego "pracodawcy" i on go wypelnia i zwraca. to faxem powinno chyba(?) sorki za nieprzemyslane pytania ale nie mam dostepu do neta nonstop i tak pisze gdzie popadnie w poszukiwaniu informacji pozdraiwam Groh
Flame of Udun Posted January 4, 2005 Report Posted January 4, 2005 jak juz sie zdecyduje, oni mi dadza dokument ktory musze przeslac do mojego "pracodawcy" i on go wypelnia i zwraca. to faxem powinno chyba tak - moze byc faksem. F
Chomik Posted January 4, 2005 Report Posted January 4, 2005 Grohu, Krotka pilka: legalnie - tylko Work&Travel... Wszystko jedno (czyli nielegalnie) - turystyczna, pamietaj jednak, ze jej przyznanie to loteria! I nie samym CIEE zyje czlowiek... :wink:
Flame of Udun Posted January 4, 2005 Report Posted January 4, 2005 I nie samym CIEE zyje czlowiek... :wink: hehe dokladnie tak jest pare inncyh firm ktore tez CI ds'a za3atwi szybko. Z CIEE czasami sa problemy z "predkoscia". F
Evrin Posted January 7, 2005 Report Posted January 7, 2005 jecha3am z Fostera(org. CENET) i mialam swojego pracodawce i swój bilet lotniczy. wszystko poszlo szybko i g3adko a co najwa?niejsze w terminie. pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.