Skocz do zawartości

Czy wybierając W&T powrot do....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

...Mam nastepujace pytania do wszystkich ktorzy sa w temacie :(

1)Czy istnieje mozliwosc wyjechania do stanow na W&T nie uczac sie czy moga wyjechac tylko studenci(mam 21 lat)??

2)Czy jest mozliwosc zostania w USA po okresie wakacyjnym i pracowanie u tego samego pracodawcy..

3)Jezeli nie ma takiej mozliwosci to jak moglbym wyjechac do stanow oprocz zielonej karty..

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi na moje pytania :) ..mam nadzieje,ze pomozecie mi odrobine...Pozdrawiam 8)

Napisano

1) Czy istnieje mozliwosc wyjechania do Stanow na W&T nie uczac sie?

Nie...

2) Czy jest mozliwosc zostania w USA po okresie wakacyjnym i pracowanie u tego samego pracodawcy?

Legalnie - praktycznie nie...

3) Jezeli nie ma takiej mozliwosci to jak moglbym wyjechac do stanow oprocz zielonej karty...?

Wiza turystyczna, wiza H2B, wiza J1, o ile pojdziesz do szkoly... To tak na pierwszy rzut mózgu. Wiza biznesowa... Jest tego troche!

Ja tez pozdrawiam 8)

Napisano
Czyli najlepszym rozwiazaniem jest ubieganie sie o zielona karte,bo to jedyne wyjscie z sytuacji??

Nie wiem czy to jedyne wyjscie z sytuacji. Masz mala szanse uzyskanie zielonej karty.. jednak jesli chcesz to zrobic legalnie to tak jest to jedyna szansa..

Inna wiza ktora moze cie zainteresac to wiza H - aktualnie Alturist na to zapisuje i podobno ma wyjazdy od "zaraz"

F

Napisano
wielkie dzieki za udzielone odpowiedzi... 8)

No problem - niestety ceny sa troche odstraszajace....Ponadto nie wiem czy i ile osob wyslali do usa na H2B. Wiec zastanow sie zanim podpiszesz umowe (oczywiscie przeczytaj ja uwaznie).

F

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...