Roberto'84 Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 ...Mam nastepujace pytania do wszystkich ktorzy sa w temacie 1)Czy istnieje mozliwosc wyjechania do stanow na W&T nie uczac sie czy moga wyjechac tylko studenci(mam 21 lat)?? 2)Czy jest mozliwosc zostania w USA po okresie wakacyjnym i pracowanie u tego samego pracodawcy.. 3)Jezeli nie ma takiej mozliwosci to jak moglbym wyjechac do stanow oprocz zielonej karty.. Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi na moje pytania ..mam nadzieje,ze pomozecie mi odrobine...Pozdrawiam 8)
Flame of Udun Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 1) tylko studenci 2) na J1 nie - masz maks 4 miesiace pracy. 3) na wize tutystyczna - jednak wtedy nie mozesz legalnie pracowac. F
Roberto'84 Napisano 4 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 Czyli najlepszym rozwiazaniem jest ubieganie sie o zielona karte,bo to jedyne wyjscie z sytuacji??
Chomik Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 1) Czy istnieje mozliwosc wyjechania do Stanow na W&T nie uczac sie? Nie... 2) Czy jest mozliwosc zostania w USA po okresie wakacyjnym i pracowanie u tego samego pracodawcy? Legalnie - praktycznie nie... 3) Jezeli nie ma takiej mozliwosci to jak moglbym wyjechac do stanow oprocz zielonej karty...? Wiza turystyczna, wiza H2B, wiza J1, o ile pojdziesz do szkoly... To tak na pierwszy rzut mózgu. Wiza biznesowa... Jest tego troche! Ja tez pozdrawiam 8)
Flame of Udun Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 Czyli najlepszym rozwiazaniem jest ubieganie sie o zielona karte,bo to jedyne wyjscie z sytuacji?? Nie wiem czy to jedyne wyjscie z sytuacji. Masz mala szanse uzyskanie zielonej karty.. jednak jesli chcesz to zrobic legalnie to tak jest to jedyna szansa.. Inna wiza ktora moze cie zainteresac to wiza H - aktualnie Alturist na to zapisuje i podobno ma wyjazdy od "zaraz" F
Roberto'84 Napisano 4 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 moze masz jakis link zeby dowiedziec sie czegos wiecej na temat tej wizy H???Jak nie to prosilbym o jakies delikatne rozwiniecie
Flame of Udun Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 moze masz jakis link zeby dowiedziec sie czegos wiecej na temat tej wizy H???Jak nie to prosilbym o jakies delikatne rozwiniecie moze tutaj: http://www.worktravel.pl/
Roberto'84 Napisano 4 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 wielkie dzieki za udzielone odpowiedzi... 8)
Flame of Udun Napisano 4 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2005 wielkie dzieki za udzielone odpowiedzi... 8) No problem - niestety ceny sa troche odstraszajace....Ponadto nie wiem czy i ile osob wyslali do usa na H2B. Wiec zastanow sie zanim podpiszesz umowe (oczywiscie przeczytaj ja uwaznie). F
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.