csh Napisano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2007 WitamJa tez jade do CMCH i takze do ACME. Prawdopodobnie lece juz 8 czerwca bo robote zaczynam 10go. Mam pytanko. jak dojechac z lotniska w nowym yorku do CMCH? Najlepiej wziac takse na Port Authority bus terminal (w sercu Manhattanu), stamtad Greyhounda do Atlantic City(ok 20USD), a potem lokalnym autobusem NJtransit do CMCH (ok 3USD). Sprawdz sobie polaczenia: http://greyhound.com/home.asp Aha - dla ludzi ktorzy tam nigdy nie byli - Cape May i Cape May Courthouse to nie jedno i to samo miasto. Zreszta zobaczcie ten rozklad jazdy: http://www.njtransit.com/pdf/bus/T0552.pdf
csh Napisano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2007 Pytanie do MATEO: w jakiej cenie kupiles bilet do Philadelphii?
taps13 Napisano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2007 Dzieki za info o dojeździe z nowego jorku. Zastanowie się jeszcze czy nie leciec do Filadelfii. Jest stamtąd blizej a i bilet nie jest droższy. Pozdrawiam
MaTeO_Ck Napisano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2007 wlasnie jestem na etapie zalatwiania biletu... nie jest tak zle najdrozsze widzialem ok 2100zł najtańsze juz za 1600 zł... ale najpewniej będzie za 1900 zł bo za tą cenę jest wiele ofert... a co do transportu to pracodawca tak doradzil... ale jeszcze zobacze...
MaTeO_Ck Napisano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2007 http://www.njtransit.com/pdf/bus/T1313.pdf i jest zarówno Cape May jak i CMCH wiec skoro do Cape May kosztuje $16,5 wiec i do CMCH powinno byc podobnie
Karol_23 Napisano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2007 Ja wylatuje z Warszawy 13 czerwca, a pracę zaczynam 15 czerwca,tak więc spotkamy się zapewne.
MaTeO_Ck Napisano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2007 a jak jest u Was z mieszkaniem???? mnie proponują $100/tydzien chyba drogo... tak mi sie przynajmniej wydaje... a jak jest u Was????
csh Napisano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2007 W tym rejonie jest to niestety raczej standardowa cena, za ktora dostaje sie mieszkanko w dosc dobrym standardzie. Mozna i taniej za np 80USD/tydz. ale warunki juz gorsze - ja w zeszlym roku tyle placilem za pokoj w marnym hoteliku z lazienka na korytarzu itd (z koniecznosci - przyjechalem za pozno i nic innego juz nie bylo). Dwa lata temu za domek wynajety w 4 osoby placilem przez pewien czas nawet 125/tydz (potem 100) ale mielismy tam naprawde luksusy typu jaccuzi, pralnia, kablowka, internet i swietna lokalizacje. Wybor wiec nalezy do Ciebie - ja bym nie oszczedzal, chyba ze mieszkanie bedzie traktowal tylko jako miejsce noclegu.
taps13 Napisano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2007 Ja tez mam placic 100 za tydzien i srednio mi sie to usmiecha bo jakbym pracowal tylko w jednym miejscu ledwo wyjde na swoje. fajnie byloby w kilka osob wynajac cos taniej...
MaTeO_Ck Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2007 dokladnie!! moze jesli nie taniej to zeby za a cene przyzwoite warunki byly...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.