PiotrGdynia Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 dzien dobry! W sierpniu jade do San Francisco tak wiec juz dzis chcialem zarezerowac hotel. Sek tym, ze hotel poprosil mnie o numer kary kredytowej! Czy ktos moze wie jakim celu ? Za hotel chce placic gotowka i nie jestem pewien czy podawanie numery karty przez internet jest calkowicie bezpieczne.
Hania Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 To jest dla nich zabezpieczenie w razie jakbys sie nie pojawil, poza tym czasem hotel potraca juz sobie z karty jakas przedplate.
studentx Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 dzien dobry!W sierpniu jade do San Francisco tak wiec juz dzis chcialem zarezerowac hotel. Sek tym, ze hotel poprosil mnie o numer kary kredytowej! Czy ktos moze wie jakim celu ? Za hotel chce placic gotowka i nie jestem pewien czy podawanie numery karty przez internet jest calkowicie bezpieczne. Tak juz mają.Potrzebuja karte do autoryzacji, bo zwykle jak sie wyprowadzasz to tylko zostawiasz klucz/karte w recepcji.Nikt nie "odbiera" pokoju.Jakby pozniej sie okazalo ze czegos brakuje albo cos jest zniszczone to zawsze moga sciagnac sobie z karty.mimo ze placisz gotowka to karta jest potrzebna.
kubakj Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Zrobia blokade na karcie, bo jakbys nie przyjechal, to straca. W USA i na calym cywilizowanym swiecie placi sie karta, a nie jak w Polsce, gdzie kazdy chce kiwac urzad skarbowy i woli gotowe.
PiotrGdynia Posted April 3, 2007 Author Report Posted April 3, 2007 dzieki wszystkim za odpowiedzi! rozumiem, zeby zrobic taka blokada musza najpierw miec autroyzacje wlasciciela? czy tez bez mojej wiedzy z karty zostana potracone srodki pieniezne nie wiadomo w jakiej wysokosci?
Wojtek-J Posted April 5, 2007 Report Posted April 5, 2007 Dowiedz sie najpierw czy osoba, ktora wynajmuje pokoj nie musi byc rownoczesnie wlascicielem karty - byloby nienajlepiej dowiedziec sie o tym na miejscu, jezeli osoba, na ktora wystawiona jest karta, nie wyjezdza z Toba. Pozdrawiam. Wojtek
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.