Marcin1920 Napisano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam, mam siostre w USA, uczy się tam oraz gra w koszykówkę. Chciałbym do niej wylecieć na wakacje, staram się o wizę turystyczną. Ostatnio czytałem, iż zaproszenie to przysłowiowy gwóźdź do trumny. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Lepiej mieć zaproszenie, czy nie? Z góry dziękuje za odpowiedź.
marta12 Napisano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2007 CZesc! Wiesz ja tam nie ma za duzó dosiadczenia i nie chce Ci powiedziec zle. Z tego co wiem to zaproszenie dobrze jets mieć. Generalnie każdy kto jedzie na turystyczna ma takie zaproszenie, ale to nie znaczy ze konsul bedzie sie o to pytał. Jednak miej go ze soba. Wydaje mi sie ze pyatnie do kogo jedziesz i po co itp nie unikniesz, wiec zaprosznie wiele wyjaśnia. Jęsli sie myle to mnie prosze poprawcie ale takie zaproszenie moze wysłac obywatel USA i na green card. aha to zaproszenie to form I-134 tu masz linka http://www.uscis.gov/files/form/i-134.pdf Jeśli powiedzialam cos żle to pzrepraszam nie mam zamiaru wprowadzac nikogow bład.
Pawel_Bielsko Napisano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja mialem zaproszenie. Raz chcieli, raz nie chcieli. Jak nie chca to nie dawaj, ale miej je przy sobie. To gwarancja wyjazdu. Co nie oznacza ze z zaproszeniem masz 100% szans.
Pemek33 Napisano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2007 To tak jak ja byłem u konsula to pytał się tylko czy mam zaproszenie ale nie kazał pokazywać ale dopiero jak był jakiś problem zresztą wiadomo konsul kreci zeby nas wylapac ale wiza jest i wylot 31 maja
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2007 Marcin1920 a co Cie trzyma w Polsce bo raczej to bedzie wazne na rozmowie.
Marcin1920 Napisano 12 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2007 Jestem tegorocznym maturzystą. Po maturach zamierzam studiować. Hmmm rodzina? Rodzice rozpoczynają budowę domu, może to być jeden z powodów, dla których mam tu wrócić?
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2007 zebys sam budowal dom to czemu nie a tak to jest rodzicow dom,,musisz miec sprecyzowane plany do dalszej nauki wtedy masz pewnosc ze wize otrzymasz.
Marcin1920 Napisano 1 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 Witam, jeszcze nie bylem w ambasadzie. Musze sobie wyrobic nowy paszport, bo ten konczy mi sie w czerwcu tego roku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.