Malolat_00 Napisano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2007 Witam Zaczne od poczatku. Staram sie o wize w kategorii E3. Matka mieszka w USA a ja w Polsce i oczekuje na GC. Matka dostala juz swoja namiejscu a ja dostalem termin na spotkanie z konsulem i zastanawiam sie jaka mam szanse na dostanie wizy na wyjad i czy duzo jest odmow w takich sytuacjach, jak dlugo czeka sie namiejscu na GC, czy konsul bardzo jest upierdliwy przy tej kategorii i jesli chodzilem na studium przerwalem ale nie zostalem wykreslony z listy to przyznawac sie do tego czy zachowac to dla siebie ?? Zna ktos link z formularzem ktory wypelnia sie w samolocie z GC ?? Bede wdzieczny za podpowiedzi !! Dzieki
Gucio Napisano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2007 W samolocie wypelniasz te same formularze co inny lecacy na wize turystyczna, bo rozumiem ze bedziesz lecial 1 raz do USA. Na lotnisku odprawiasz sie tez tam gdzie odprawiaja sie Visitors. Pozniej zarezerwuj sobie troche czasu na pobyt w biurze imigracyjnym (odciski palcow itp.). Bo to jest tak, iz w ambasadzie dostaniesz dokumenty umozliwiajace ci wykupinie biletu do USA. Dopiero po przejsciu odprawy na lotnisku i dostaniu pieczatki w imigration, bedziesz mial GC i pozwolenie na prace. Pozniej dostaniesz nr SS# i prawdziwa GC w formie karty. I po tym jak juz sobie bedziesz skas przylatywal do usa, na lotnisku bedziesz sie odprawial na Citizen.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.