taps13 Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Witam.Czy ktos pracowal w USA jako kasjer? Jaka to praca, czy ciezka, czy mozna robic sobie przerwy, czy amerykanie nie narzekaja, ile trwa szkolenie itp. Tak na marginesie do jade do pracy w supermarkecie ACME
gabrielangel Napisano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2007 jedyne co Ci moge powiedziec, to to, ze na 99% bedziesz stal a nie siedzial jak w polskuch supermarketach. pozdro
Mingan Napisano 1 Maja 2007 Zgłoś Napisano 1 Maja 2007 pracowałem na kasie trochę tyle ,że w sklepie z pamiątkami ciuchami i w porównaniu do floora to czas szybko leci jak dużo jest klientów jak pustki to nuda ale nie martw się znajda ci coś do roboty zawsze D:
agatenka Napisano 2 Maja 2007 Zgłoś Napisano 2 Maja 2007 Hej, ja pracowałam na w&t w supermarkecie jako kasjerka i nie chce Cię straszyć ale była to najgorsza praca jaką miałam. Szkolenie u mnie trwało 2 dni. Wytrzymałam tam tak długo tylko dlatego ze dość nieźle płacili. Plusy: - Szybko mija czas, - Możesz podszkolić swój język ponieważ zazwyczaj każdy Cię zagaduje na różne tematy. Minusy: - Przerwy zazwyczaj liczone masz co do minuty, ponieważ klienci już czekają, - Nawet o pójście do łazienki zawsze musisz się prosić i niekiedy jest z tym duży problem bo zazwyczaj są kolejki do kasy ( to oczywiście zależy od miejsca i sklepu) - na 90% będziesz stała przez cały czas, bardzo często trzeba też pakować wszystkie zakupy do siatek i wkładać je do wózków klientów - jeżeli są jakieś błędy w cenach czy promocjach zazwyczaj klienci zwalają winę i złość na Ciebie a nie na „system” - minie troszkę czasu zanim nauczysz się kodów ( zazwyczaj na owoce i warzywa musisz znać je na pamięć) a niestety większość klientów tego nie rozumie i irytują się strasznie gdy muszą czekać gdy ty nie możesz czegoś znaleźć. Itd.
taps13 Napisano 2 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 2 Maja 2007 Dzięki za info, dzieki nim przy wejściu na stanowisko unikne niespodzianek. No i mam nadzieję, że szkolenie u mnie nie będzie trwało 3 minuty ale ciut dłużej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.