Jump to content

Kasjer

Recommended Posts

Witam.Czy ktos pracowal w USA jako kasjer? Jaka to praca, czy ciezka, czy mozna robic sobie przerwy, czy amerykanie nie narzekaja, ile trwa szkolenie itp.

Tak na marginesie do jade do pracy w supermarkecie ACME

pracowałem na kasie trochę tyle ,że w sklepie z pamiątkami ciuchami i w porównaniu do floora to czas szybko leci jak dużo jest klientów jak pustki to nuda ale nie martw się znajda ci coś do roboty zawsze D:

Hej, ja pracowałam na w&t w supermarkecie jako kasjerka i nie chce Cię straszyć ale była to najgorsza praca jaką miałam. Szkolenie u mnie trwało 2 dni. Wytrzymałam tam tak długo tylko dlatego ze dość nieźle płacili.

Plusy:

- Szybko mija czas,

- Możesz podszkolić swój język ponieważ zazwyczaj każdy Cię zagaduje na różne tematy.

Minusy:

- Przerwy zazwyczaj liczone masz co do minuty, ponieważ klienci już czekają,

- Nawet o pójście do łazienki zawsze musisz się prosić i niekiedy jest z tym duży problem bo zazwyczaj są kolejki do kasy ( to oczywiście zależy od miejsca i sklepu)

- na 90% będziesz stała przez cały czas, bardzo często trzeba też pakować wszystkie zakupy do siatek i wkładać je do wózków klientów

- jeżeli są jakieś błędy w cenach czy promocjach zazwyczaj klienci zwalają winę i złość na Ciebie a nie na „system”

- minie troszkę czasu zanim nauczysz się kodów ( zazwyczaj na owoce i warzywa musisz znać je na pamięć) a niestety większość klientów tego nie rozumie i irytują się strasznie gdy muszą czekać gdy ty nie możesz czegoś znaleźć.

Itd.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...