Qba_861 Napisano 16 Maja 2007 Zgłoś Napisano 16 Maja 2007 Witam!!! około 2 tygodnie temu odmówiono mi wizy turystycznej, chodź ubiegałem się o nią po raz pierwszy.Generalnie chodziło o to iż nie przedstawiłem odpowiednich źródeł zfinansowania mojej podróży (we wniosku wpisałem 4 miesiące) chodź na zaproszeniu na które konsul zerkać nie chciał miałem zapewniony pokój na 3 miesiące oraz pieniądze na potrzeby.Chciałbym za tydzień lub dwa ponownie spróbować ale nie wiem co można zmienić bym miał jakieś szanse (może czas zamierzonego pobytu skrócić do miesiąca), czy odwołania dają jakieś efekty??? i jakie mam potencjalne szanse na otrzymanie promesy??? Wielka prośba o porade!!! Pozdrawiam!!!
Znaw Napisano 16 Maja 2007 Zgłoś Napisano 16 Maja 2007 moze jak cie spyta do kogo jedziesz, to powiedz odrazu ze ta osoba zapewnia tez tobie miejsce zamieszkania , i dobrze by bylo gdybys przedstawil wyciąg z konta bankowego na ktore wczesniej wplacil bys troche kasy np of rodzicow, po rozmowie im oddal ale papierek masz
sly6 Napisano 16 Maja 2007 Zgłoś Napisano 16 Maja 2007 Znaw nawet jak bedzie miec kilka tysiecy na koncie to wizy moze nie dostac poniewaz Oni dobrze znaja takie przypadki a druga sprawa jednym sie udaje innym nie. Qba_861 a to zalezy co robisz,uczysz sie,pracujesz?druga sprawa ze mozesz isc na drugi dzien po wize ale jesli nic sie nie zmienilo w Twojej sytuacji co do wyjazdu i sytuacja w Polsce to mozesz znow dostac odmowe wizy moze tez ktos napisac list do Ambasady i sie zapytac dlaczego nie dostales wizy a czy to przyniesie pozytek to sam zobaczysz.
Qba_861 Napisano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2007 ok dzięki wielkie za odpowiedź ale chciałbym jak najszybciej spróbować ponownie starać się o wize i wiem że konieczne są jakieś zmiany, czy dobrym pomysłem było by wpisanie we wniosku 1 miesiąca zamierzanego pobytu (potem ewentualne przedłużenie wizy) aha i w osobie sponsorującej podróż wpisać osobe od której mam zaproszenie (wujek).Czy dzięki tym zmianą mam szanse na pozytywne rozpatrzenie wniosku?
sly6 Napisano 18 Maja 2007 Zgłoś Napisano 18 Maja 2007 te zmiany sa malo istotne bo jak wpisales 4 miesiace za 1 razem a teraz wpiszesz 1 miesiac to i tak moze Konsul pomyslec ze lecisz na dluzej niz 1 miesiac nawet jelsi mialbys przy sobie bilet lotniczy Mozesz wpisac Wujka jako sponsora podrozy ale Ty musisz podczas rozmowy pokazac ze nie lecisz tam na dlugo oraz nie bedziesz pracowac. A co do wyjazdu to jakbys lecial na chrzest,slub,pogrzeb ,na 1 komunie Sw.to sa takie znaczace zmiany w wylocie do USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.