mprl Napisano 16 Maja 2007 Zgłoś Napisano 16 Maja 2007 Bardzo dużo podan w tym roku. Wlasnie sie dowiedzialem, ze mam cos doslac ale jeszcze niewiem co. Application Type: I129, PETITION FOR A NONIMMIGRANT WORKER Current Status: We mailed you a notice requesting additional evidence. On May 16, 2007, we mailed a notice requesting additional evidence and/or information in this case. Please follow the instructions on the notice to submit the evidence and/or information requested. This case will be held in suspense until we either receive the evidence or the opportunity to submit it expires. Once you submit the information and/or evidence requested, you will be notified by mail when a decision is made, or if the office needs something further from you. If you move while this case is pending, call customer service. Czy ktos z Was stara sie o H1-b i jak sprawa przebiega?
karina Napisano 17 Maja 2007 Zgłoś Napisano 17 Maja 2007 47 spraw zatwierdzonych, 24 sie tocza (te osoby nie wybraly wersji przyspieszonej), zadnego RFE na razie. RFE oznacza, ze sa watpliwosci do sprawy. Moze to byc np. procentowe rozpisanie czasu badz uzasadnienie, ze ktos sie nadaje na to stanowisko badz, ze firma naprawde szuka tego pracownika. W jakim zawodzie starasz sie o H1B?
mprl Napisano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2007 47 spraw zatwierdzonych, 24 sie tocza (te osoby nie wybraly wersji przyspieszonej), zadnego RFE na razie. RFE oznacza, ze sa watpliwosci do sprawy. Moze to byc np. procentowe rozpisanie czasu badz uzasadnienie, ze ktos sie nadaje na to stanowisko badz, ze firma naprawde szuka tego pracownika. W jakim zawodzie starasz sie o H1B? A wiec, staram sie jako 'project manager' w firmie kontraktorskiej. Wyksztalcenie jest z Polski (mgr prawa i podyp. stud. managerskie). Po ewaluacji dyplomow w Usa to bedzie 'juris doctor i business managment master degree'. Narazie czekam na ten list. Zobacze czego Oni chca. Zdawalo sie, ze wszyskie dokumenty byly OK. Mam nadzieje, ze to jakis drobiazg. :?:
karina Napisano 18 Maja 2007 Zgłoś Napisano 18 Maja 2007 Jesli wysylaja RFE to nie jest drobiazg tylko sygnal, ze chca petycje oddalic. Juz w ubieglym roku bardzow wielu prawnikow ostrzegalo, ze 'project manager' w construction company ma nikle szanse na przejscie. Bo stanowisko manager mozesz miec jako osoba, ktora jest promoted a ma tylko HS + exp. Moga wymagac uzasadnienia dlaczego Ty nadajesz sie na to stanowisko, jesli nie masz wyksztalcenia zwiazanego z construction a owe min. BA masz wlasciwie z prawa, a nie z business management. Popatrz w OOH: Prospects for individuals seeking construction manager jobs in construction management, architectural and engineering services, and construction contracting firms should be best for persons who have a bachelor’s or higher degree in construction science, construction management, or civil engineering—but also practical experience working in construction. Employers will increasingly prefer applicants with college degrees, previous construction work experience, including internships, and a strong background in building technology. USCIS jest jakie jest i ciezko z nimi wygrac jesli chodzi o H1B. Poszukam jutro podobnych spraw do Twojej i zacytuje Ci tutaj.
karina Napisano 23 Maja 2007 Zgłoś Napisano 23 Maja 2007 mprl, nie moge skopiowac decyzji z odwolan kiedy nie przyznano wizy H1B. A poniewaz nie jestem dobra w komputerach to jesli chcesz dostac decyzje dotyczace spraw podobnych do twojej daj mi swoj fax. Masz juz list z USCIS i wiesz czego sobie zycza? Moze bede Ci mogla cos podpowiedziec. Ja mam tylko 11 spraw co do ktorych nie mam jeszcze odpowiedzi. Reszta - jak na razie (odpukac) zatwierdzona.
mprl Napisano 24 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 24 Maja 2007 A wiec. Tresc listu: From the date this office receives your resubmission a minimum of 14 days will be required to process your form. If you have not heard from us within 60 days then you may contact the USCIS National Customer Service Center (NCSC) at 1-800-375-5283. If you are hearing impaired, please call the NCSC TDD at 1-800-767-1833. It is your assertion that the proffered position of a project manager of a construction company qualifies as a specialty occupation. This service does not usually consider this position to be a specialty occupation. Therefore, it has not been established that the position offered by your entity is, in fact, a specialty occupation. You may persuade this service that the proffered position is specialty in scope by substantiating that in your industry, a bachelor's degree in a specific field of study is a standard minimum requirement. Please submit documentary evidence, which may include, but is not limited to, pertinent job postings to establish that your industry customarily requires the attainment of a bachelor's degree. When referencing other companies in your industry, you must cite companies of comparable size, distinction, and function. Please note that a statement from the petitioner does not serve as documentary evidence to establish that a bachelor's degree is an industry requirement. Further, you may verify that the position is a specialty occupation by demonstrating that you routinely hire those who possess bachelor's degrees to perform the duties affiliated with the job. Please indicate how many other individuals in your establishment are currently employed in this position. If you have not employed others in this position, signify how many other individuals have been employed in similar positions. Indicate how many other individuals have been employed in this position in the past two years. Signify how many of these individuals have obtained at least a bachelor's degree, and in which field of study their concentration lied. Submit documentary evidence to support your claim. Please note that neither the workers' resumes nor a petitioner statement will serve as documentary evidence. Documentary evidence may include, but is not limited to, copies of the employees' degrees. Submit pay stubs or Form W-2s as proof that you have employed these workers. Jak widac powyzej bedzie trzeba troche udowodnic, ze to stanowisko wymaga osoby takiej jak moja. I jak to zwykle bywa, sprawa jest oczywiscie troche naciagana, tzn. osoba, pracodawca, dokumenty sa OK, tylko stanowisko takie naciagane. No ale z moim wyksztalceniem zakres stanowisk byl nieduzy(bylo lepiej skonczyc budownictwo na politechnice ). Za wszelakie wskazowki i porady jak zakonczyc sprawe z pozytywnym skutkiem z gory dziekuje. PS. do Kariny; faxu nie posiadam, ewentualnie e-mail
marsja Napisano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2007 czy jest tam jeszcze ktoś? ja tez staram sie w tym roku o h1b. papiery juz wszystkie zalatwione, teraz tylko po wize w konsulacie pozdrawiam
mprl Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2007 A więc. Mgr nauk prwawnych z Polski jest(wg mojej ewaluacji) JD tzn. Juris Doctor. A co do pracodawcy, to nie ma on nic wspolnego z uslugami prawniczymi. Staram sie(tzn moj pracodawca) jako manager, a nie prawnik. I jak narazie pod gorke. Trzeba im udowodnic, ze stanowisko(project manager w nieduzej -ok 10 osob- firmie construction), o ktore aplikuje jest "speciality occupation", i ze ponadprzecietne wyksztalcenie jest tu uzasadnione. Nie musze dodawac, ze cala aplikacja jest troche naciagana. I problem w tym zeby to wszystko jakos kupy sie trzymalo i przkonalo urzednika.
marsja Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 w jakich miastach będziecie pracować? no i jak tam "idą" Wasze sprawy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.