salvatore33 Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Witam mam taka sytuacjie, bylem w USA juz na W&T, i teraz planuje jechac sam na wize turystyczna dostalem ją na 10 lat i teraz mam pytanie,, urezednik w chcoiago moze mi dac maxymalnie 6 miesiacy pobytu, a moze wogole mnie nei wpuscic, od czego to zalezy chcialbym byc 6 miesiecy, ale oficjalnie jade w odwiedizny znajomych, wiec nie wiem na ile mi to da. Co mam mówic żeby dostac jak najdluzej dzieki za pomoc
Juno Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 Niestety urzędnik da ci za pierwsze wrażenie Zada ci zapewne 2 pytania: -Na ile jedziesz -Do kogo jedziesz Pozdr.
sly6 Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 zalezy od odpowiedzi oraz jak sie przedstawisz bo mozesz powiedziec ze chcesz byc w USA te 6 miesiecy ale wtedy czekaja Cie pytania co robisz w Polsce,masz za co zyc w USA,co bedziesz zawiedzial itp
salvatore33 Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 OK a czy ktos sie orientuje jak on moze zareagowac,,,powiem ze jade na 6 miesiecy odwiedzac zanjomych i podrozowac, a on ze go klame, bo za dlugo na podrozowanie i ze pewnei bede pracowal i mnie nei pusci wogole. moze tak byc? a i jak najlepiej kupic bilet, tzn, na ile, jak kupie powrotny za pol roku a nie dostane na tyle pozowlnenia to bede musial zmieniac, a jak kupie za 3 miesiace a da mi da mi na dlzuej,, czy moze miec jakies znaczenie dla tego urzednika na kiedy mam bilet powrotny , czy srednio go to interesuje
sly6 Napisano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2007 I tak pewnie bedzie myslal ze przyjechales po to aby pracowac,zostac nielegalnie i od Ciebie zalezy czy go w tym utwierdzisz lub tez nie . O bilet moze poprosic ale nie musi brac go pod uwage wystawiajac Ci wize pobytowa a date na bilecie zawsze mozesz zmienic na terenie USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.