Kitens Napisano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2007 Hej Mam pewien problem, dlatego pisze posta na forum . Moja historia jest taka ze w 1996r bylam w USA na 2 miesiace z mama,tata,bratem. Mielismy wizy emigracyjne a nastepnie zielone karty (wszystko zalatwiala babcia w USA)..po 2 miesiacach wrocilismy do Polski i juz nigdy wiecej nie polecialam do USA (stracilam wize i zielona karte). Teraz bardzo chce poleciec do USA jako Au Pair... moje obawy sa co do wizy.. Czy mam szanse ja dostac skoro mam rodzine w USA(babcie) a wiza ktora mialam kiedys byla wiza emigracyjna?? Czy ktos z Was mial podobna sytuacje? Boje sie pytania w konsulacie typu "czy masz rodzine w USA?" bo nie wiem czy mam mowic o babci skoro mnie zapytaja.. w sumie tez mialam emigracyjna wize to chyba logiczne, ze mam rodzine.. nie wiem co o tym myslec. Jeszcze dodam, ze nikt u mnie w rodzinie nie przekroczyl zadnych terminow a babcia to obywatelka. Prosze o odpowiedz Z gory dziekuje
sly6 Napisano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2007 Pytanie co do rodziny i pobytu pewnie padnie i sama musisz zaznaczyc ze taka wize mialas a czy dostaniesz wize jako au-pair zalezy czy sie kawlifikujesz na ten program i jak wypadnie rozmowa w Ambasadzie.
Kitens Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 Pytanie co do rodziny i pobytu pewnie padnie i sama musisz zaznaczyc ze taka wize mialas a czy dostaniesz wize jako au-pair zalezy czy sie kawlifikujesz na ten program i jak wypadnie rozmowa w Ambasadzie. ja juz sie zapisalam na program Au Pair
sly6 Napisano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 Kitens to ze sie zapisalas na program to jest dopiero polowa drogi do wizy,teraz zalezy wszystko od rozmowy w Ambasadzie.
Kitens Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 Kitens to ze sie zapisalas na program to jest dopiero polowa drogi do wizy,teraz zalezy wszystko od rozmowy w Ambasadzie. Wlasnie dlatego obawiam sie stwierdzenia od konsula typu "skoro mialas emigracyjna wize to napewno masz tam rodzine" i jesli ja powiem ze mam babcie (choc slyszalam ze do rodziny w usa nie powinno sie przyznawac..ale nie wiem czy oni tego w bazach swoich nie maja) to nie chce aby konsul sobie pomyslal ze ja chce tam do niej leciec (ona ma ponad 80 lat) i nie zamierzam do niej leciec.... boje sie tego bardzo, a mam takie plany, nawet jestem na dobrej drodze z jedna rodzinka..
sly6 Napisano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2007 Jak mialas zlozne papiery na pobyt staly i odebrane byly wizy w Warszawie tzn w Polsce to masz duza pewnosc ze beda miec Ciebie w systemie a tym bardziej wylapia to klamstwo o tym ze nie masz rodziny..wiec po co Ci to jest potrzebne? Ich nie obchodzi ze tam masz rodzine , Ich obchodzisz Ty tzn ze nie zostaniesz tam na stale. Tak wiec zaznaczasz w formularzu ze mialas GC oraz ze tam masz Babcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.